30 Eylül 2024 Pazartesi

Vicdan ve Adalet Nöbeti eylemcileri: İşgal saldırılarının karşısında olacağız

Qamışlo'daki BM binası önünde nöbet eylemi gerçekleştiren kurumlar, Türk devletinin işgal saldırılarına sessiz kalınmaması çağrısında bulundu, mücadeleyi büyüteceklerini dile getirdi.

Türk devletinin, Kuzey ve Doğu Suriye topraklarına yönelik saldırılarına karşı Qamışlo'daki Birleşmiş Milletler (BM) binası önünde kurulan çadırda Vicdan ve Adalet Nöbeti gerçekleştiriliyor.

Toplumsal Savunma Güçleri/Kadın (HPC-Jin) ve Kongra Star öncülüğünde başlatılan nöbet eyleminde, Türk devletinin saldırılarına karşı devam eden uluslararası sessizlik protesto ediliyor. Çadıra her gün farklı kentlerden onlarca kurum ve kişi destek ziyaretlerinde bulunuyor.

Nöbet katılan eylemciler ile ziyarete gelen kurum temsilcileri, işgal saldırıları ve nöbet eylemine ilişkin ETHA'ya konuştu.

ABDULLAH: DÜNYANIN KİRİNİ BU TOPRAKLARDA BİZ TEMİZLEDİK
Çadırda nöbet tutan HPC-JIN üyesi Hediye Abdullah, dünya genelinde hukuk ve insan haklarını koruduğunu öne süren Birleşmiş Milletler önünde eylemlerini sürdürdüklerini kaydetti. Son dönemde Türk devletinin saldırıların yoğunlaştığını hatırlatan Hediye Abdullah "ABD ve Rusya, Türkiye'yi bir kurt yapıp üzerimize saldı. Bu çadırın hedef ve amacı, tüm dünyanın vicdan ve adalet damarlarını harekete geçirmektir" dedi.

Dünya halklarının Rojava'da sivillerin katledilmesine sessiz kalmaması gerektiğini ifade eden Abdullah saldırıların diğer ülkeler ve uluslararası kurumların göz yumması sonucu gerçekleştiğini vurguladı. Hediye Abdullah şöyle konuştu: "Hem bu halk ile birlikteler, hem de düşmanla birlikte. Eğer düşmanlaysanız topraklarımızdan gidin. Kendi kaderimizi kendimiz belirleyelim. Erdoğan Rojava dosyasını eline almış, saldırmak için ülke ülke dolaşıyor. Misak-i Milli sınırlarını bahane edip bize terörist deyip saldırıyor. Bu halk terörist değildir. Dünyanın kirini bu topraklarda biz temizledik."

SİDWO: TÜRK DEVLETİ SİVİL KATLİAMLARI GERÇEKLEŞTİRİYOR
Komünist Devrimci Hareket temsilcilerinden Cemîl Sidwo, Türk devletinin saldırılarının emperyalist devletlerin göz yumması sonucu olduğunu ifade etti. Sidwo "Türk devleti, SİHA'larla, topçu atışlarıyla sivillere yönelik katliamlar gerçekleştiriyor. Rusya ve ABD gibi devletlerinin göz yumması sonucu bu saldırılar yaşanıyor. İşgalci Türk devleti, tüm dünyanın gözü önünde saldırı kapsamını genişletmek istiyor. Her gün arkadaşlarımızı, halkın öncülerini şehit düşürüyor" diye konuştu.

Sîdwo, TKŞ olarak mücadeleyi büyüteceklerini ve işgal saldırılarına karşı duracaklarını vurguladı.

ÎBRAHÎM: SONUNA KADAR ASKERİ GÜCÜMÜZÜN ARKASINDAYIZ
Eyleme katılan TEV-DEM Koordinasyon Üyesi Ayîd Îbrahîm de son dönemde Kuzey ve Doğu Suriye topraklarına yönelik saldırılarını artıran Türk devletinin sivil-asker ayrımı gözetmediğini vurguladı. Kent ve köylerine yönelik bombardımanın her gün gerçekleştiği hatırlatan Ayîd Îbrahîm, "Halkımızın gölgesi altında yaşayan garantör güçlerin sessizliği halkımıza karşı kirli planlar içinde oldukları anlamına geliyor" dedi.

Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye'nin istikrarını ortamını bozmak istediğini belirten Îbrahîm, saldırılar ile halkın göçe zorlandığını kaydetti. Îbrahîm şunları ifade etti: "Bu planlara karşı halkımız hazır ve ayakta. Nasıl devrimin ilk dönemlerinde DAİŞ ve El Nusra gibi Erdoğan çetelerini kırdıysak, devrimci halk savaşı ruhuyla Türk devletinin kirli planlarını tekrar bozacağız. Zafer ve özgürlük halkımızın olacaktır. Sonuna kadar askeri gücümüz QSD ve YPG-YPJ'nin arkasındayız."