21 Eylül 2024 Cumartesi

Yapı Merkezi önünde grev 4. gününde: Bize ait olanı alacağız

Grevlerinin 4. gününde Yapı Merkezini uyaran Dev Yapı-İş üyesi işçiler, "Bize ait olanı verin. Sizin cebinizde malınıza mal, zenginliğinize zenginlik katmasına izin vermeyeceğiz. Gasp ettirmeyeceğiz" dedi. 

Yapı Merkezinin üstlendiği Tanzanya'nın en uzun demiryolu projesinde çalışan Dev Yapı-İş üyesi işçiler 7 aydır maaşlarını alamıyor. Mağdur olan işçiler Tanzanya'da 14 gündür, İstanbul'da da 4 gündür grevde. 

İşçilerin görüştüğü Yapı Merkezi, dalga geçer gibi bir miktar ödeme yapacağını taahhüt etti. Ancak firmanın kendilerine daha önce defalarca verdiği sözleri tutmadığını kaydeden işçiler, sadaka değil gasp edilen 7 aylık maaşın tamamını istediklerini söyledi. İşçiler, "Bizim maaşımızı ‘para yok' diye vermiyorlar ama başka projelere aktarmak için makine alıyorlar, makine flosu kurdular" dedi. 

Sabahın erken saatlerinde "Tüm haklarımızı alana kadar direneceğiz" pankartıyla Yapı Merkezi önünde bir araya gelen işçiler, "Direne direne kazanacağız" sloganıyla greve başladı. 

Dev Yapı-İş Genel Sekreteri Nihat Demir, Yapı Merkezinin işçilerin ekmeğine, alın terine, emeğine çöktüğünü vurguladı. İşçilerin 7 ay boyunca fedakarlık yaparak maaş almadan çalıştığını söyleyen Demir, "Buraya gelmediler ama bugünden itibaren artık işçiler için bıçak kemiğe dayandı. Artık Yapı Merkezi önünde ya da başka projelerinde eylemlerimizi büyüteceğiz" dedi. 

Demir, Yapı Merkezine şöyle seslendi: "Bize ait olan parayı, emeği, ekmeği almaya geldik. Bize ait olanı verin. Sizin cebinizde malınıza mal, zenginliğinize zenginlik katmasına izin vermeyeceğiz. Gasp ettirmeyeceğiz."