20 Eylül 2024 Cuma

Yaşamak İstiyoruz İnisiyatifi: 25 Kasım'da alanlara

Her ayın 11'inde 'Yaşamak istiyoruz' eylemi yapan Yaşamak İstiyoruz İnisiyatifi, bu ayki eylemde 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü'nde kadınları alanlara çağırdı. Kadın katliamlarına dikkat çekmek amacıyla Özgecan Aslan'ın katledildiği tarihe atfen her ayın 11'inde 'Yaşamak istiyoruz' eylemi yapan Yaşamak İstiyoruz İnisiyatifi, 35. kez Kalkhedon Meydanı'ndaydı.
 
"Kadın cinayetleri politiktir", "Kadına yönelik şiddete son", "Özsavauna haktır engellenemez", "Erkek adalet değil gerçek adalet", "Şiddete karşı isyandayız" sloganlarının atıldığı eylemde katledilen kadınların kısa hikayesi okundu.
 
Bu ayki basın açıklamasını Yaşamak İstiyoruz İnisiyatifi adına basın açıklamasını Ezgi Bahçeci okudu.
 
Ekim ayı içerisinde 34 kadının erkekler tarafından katledildiğini belirten Bahçeci, kayıt altına alınmayan kadınların olduğuna dikkat çekti. Kadına yönelik saldırıları bir kez daha yaşamamak için 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü'nde kadınları alanlara çağıran Bahçeci, "Kadına dönük saldırılara karşı kadının haklarını korumakla yükümlü olan 6284 sayılı yasa uygulanmıyor. Mahkemeler gerçek adalet değil erkek adaletin temsilcisi oluyor. Bu durum karşısında hayatlarını savunmak isteyen ve özsavunma hakkını kullanan kadınlara ise cezalar yağıyor" dedi.
 
Her yıl dünyada ve Türkiye'de yüzbinlerce kadının şiddete karşı sokağa çıktığı ve ses çıkardığı 25 Kasım günü sosyalist kadınlar olarak Taksim'de olacaklarını vurgulayan Bahçeci, tüm kadınları 25 Kasım Pazar günü saat 17.00'da Taksim Tünel'e çağırdı.