22 Eylül 2024 Pazar

'Yine geleceğiz' diyen inşaat işçileri serbest bırakıldı

Gasp edilen hakları için Limak Eurasia Luxury Otel önünde polis saldırısıyla gözaltına alınan İnşaat-İş ve Dev Yapı-İş üye ve yöneticileri ifade işlemleri sonrası serbest bırakıldı. İki sendika 28 Şubat'ta aynı yerde 11.00'de eylemde olacaklarını duyurdu ve dayanışmaya çağırdı.

Finans Merkezi'nde Merkez Bankası Şantiyesinde Limak ve AS Teknoloji tarafından gasp edilen hakları için Limak Eurasia Luxury Otel önünde eyleme başlayan ve gözaltına İnşaat-İş ve Dev Yapı-İş üye ve yöneticileri ifade işlemleri sonrası serbest bırakıldı.

Öğlen saatlerinde "Tüm haklarımızı alana kadar direneceğiz" yazılı pankartla otel önünde eyleme başlayan inşaat işçilerini polis, eylem yaptırmayacakları yönünde tehdit etmişti. Polis tehdidine "İnşaat işçisi köle değildir" ve "Direne direne kazanacağız" sloganıyla yanıt veren inşaat işçilerine polis saldırmış, gözaltına almıştı.

SERBEST BIRAKILDILAR
Gözaltına alınanlar ifade işlemlerinin ardından Beykoz Devlet Hastanesinden bırakıldı.

EYLEM ÇAĞRISI
İnşaat-İş ve Dev Yapı-İş üye ve yöneticileri "Haklarımız için kılını kıpırdatmayan devlet, Limak'ın Eurasia Luxury Hotel'inin prestijini her şeyin üstünde tuttu. Polis, beton patronlarının bekçisi gibi saldırdı. Yine geleceğiz" diyerek 28 Şubat Salı günü 11.00'de Eurasia Luxury Hotel önünde eylemde olacaklarını duyurdu.