20 Eylül 2024 Cuma

YS'li kadınlardan eylem: Sev, yaşa, savaş

YS'li kadınların çağrısıyla Basel'de yürüyüş yapıldı. Genç kadınlar, tüm kadınlara "Erkek egemen sisteme karşı, sev, yaşa, savaş" mesajını verdi. Sosyalist gençlik örgütü Young Struggle'nden genç kadınlar, 25 Kasım'da İsviçre'nin Basel kentinde yürüyüş yaptı.
 
Eyleme, yerli kadın örgütleri ile Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E), Sosyalist Kadınlar Birliği (SKB) ve HDK'li kadınlar da katıldı.
 
Eylemde, "Erkek egemen sisteme karşı, sev, yaşa, savaş" yazılı pankart asıldı. Kadınlar "Jin, jiyan, azadi", "Kadın, mücadele, özgürlük" ve "Cinsiyetçiliğe karşı omuz omuza" sloganlarıyla Clara Meydanı'ndan Parlamento binasına kadar yürüdü.
 
Eylemde söz alan YS temsilcisi, "Kadınlar bulunduğu her alanda her türlü erkek şiddetine karşı mücadele etmek zorunda. Ve bunu örgütlü bir şekilde yapmak zorundalar. Bu anlamda özsavunma haktır ve bu hakkımızı kullanacağız. Rojava’da şavaşan kadınlar bizler için bir örnektir. Silahlanarak, kendi özgürleklerini ele aldılar. Hep beraber, birlikte kadınlar güçlüdür" dedi.
 
Eylemde çeşitli dillerde kadın şarkılarına yer verildi. 
 
Kadınlar son olarak dans ederek sokaklara kadın sesini bırakarak eyleme son verdi.