20 Eylül 2024 Cuma

Yunanistan'da can kaybı 85'e yükseldi

Yunanistan'ın başkenti Atina yakınlarındaki Attika bölgesinde çıkan yangında hayatın kaybedenlerin sayısı 85'e yükseldi. Vatandaşı Koruma Bakan Yardımcısı Nikos Toskas Başbakan Aleksis Çipras'a istifasını sundu, ancak Çipras kabul etmedi.
Yunanistan'ın başkenti Atina yakınlarındaki Attika bölgesinde çıkan yangında hayatın kaybedenlerin sayısı 85'e yükseldi.
 
Hastanelerde aralarında 11 kişi ağır olmak üzere 46 kişinin bulunduğu açıklanırken, Çarşamba gününe kadar 30 cenaze teşhis edildi. İtfaiye Teşkilatı, yakınlarını kaybedenlerin bugün Gudi bölgesinde bulunan Atina Adli Tıp Fakültesine gitmelerini ve DNA örneği vermeleri istendi. Yunan İtfaiye Teşkilatı Temsilcisi Stavrula Malliri, bu işlemden sonra kayıp sayısı hakkında kesin bir rakam verilebileceğini açıkladı. Malliri, aramaların devam ettiğini, yanan evlerin ve sahillerin araştırıldığını da ekledi.
 
Devlet mekanizmasının yangın söndürme çalışmaları sırasında ilgili kurumlar arasında koordinasyon kuramadığını, herkesin kendi başına hareket ettiğini ileri süren muhalefet partileri ve medyası hükümeti sertçe eleştirmeye başladı. Vatandaşı Koruma Bakan Yardımcısı Nikos Toskas Başbakan Aleksis Çipras'a istifasını sundu, ancak Çipras kabul etmedi.