6 Ekim 2024 Pazar

Yurtsuzlar'dan iktidara: Barınma hakkını isteyenlere kulak vermek zorundasınız

Kadıköy'de açıklama yapan Yurtsuzlar bir kez daha taleplerini sıraladı. İktidara seslenen Yurtsuzlar, taleplerine kulak vermeleri gerektiğini ve sorunların derhal çözülmesini istedi. 

Devlete ait bütün misafirhane ve konuk evlerinin öğrencilere açılması talebiyle İstanbul TCDD Misafirhanesi önünde açıklama yapmak isteyen Yurtsuzlar polis tarafından engellendi. 

Yurtsuzlar bunun üzerine Kadıköy-Beşiktaş iskelesinde buluştu. "Çözüm önerilerimizle geldik.  4. ve 5. yataklar değil misafirhaneleri istiyoruz" yazılı pankartın açıldığı eylemde, TCDD önünde yapmak istedikleri eylemin engellendiği kaydedildi. 

 

Yapılan konuşmada, "Bizler barınamıyoruz diyen sıra arkadaşlarımızın sesini her yerde duyurmaya devam edeceğiz ve siz bize kulak vermek zorundasınız" denildi. 

Basın metnini  ise Arif Sarıbıyık okudu. Başlattıkları barınma nöbetlerinin taleplerini hatırlatan Sarıbıyık, 
▪ "Nitelik ve nicelik açısından yeterli parasız yurtlar,
▪ Cemaat ve tarikat yurtlarının kamulaştırılarak üniversite öğrencilerinin kullanımına açılması,
▪ Tüm kamu misafirhanelerinin ve kuruluşlarının üniversite öğrencilerinin kullanımına açılması,
▪ Üniversitelilere kira desteği sağlanması ve kira fiyatlarına üst sınır getirilmesi" dedi. 

Sarıbıyık, "Bizlerle dayanışmak, birlikte mücadele etmek isteyen, 'geçinemiyoruz, barınamıyoruz' diyen tüm sıra arkadaşlarımızı Yurtsuzlara katılmaya ve 'mecbur değiliz, sokaklardayız' diyerek yükselttiğimiz barınma mücadelemize davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.