20 Eylül 2024 Cuma

Yusif: Bu bayram özgürlüğün bayramı olsun

Tüm Suriye ve Ortadoğu halklarının bayramını kutlayan Kuzey Suriye Demokratik Federasyon Kurucu Meclisi Eşbaşkanı Hediye Yusif, ?Bu bayram özgürlüğün, barışın ve demokrasinin bayramı olsun? dedi.
Kuzey Suriye Demokratik Federasyon Kurucu Meclisi Eşbaşkanı Hediye Yusif, Ortadoğu ve Suriye halklarının Ramazan bayramını kutlayarak birlik ve beraberlik mesajı verdi.
 
Suriye ve Kuzey Suriye halklarının yıllardır savaşın acısı ile yüz yüze kaldıklarını söyleyen Yusif, savaşlarda yüz binlerce insanın katledildiğini, yüzlerce insanın kaçırıldığını, milyonlarca kişinin dünyanın çeşitli yerlerine göç etmek zorunda kaldığını hatırlattı.
 
Yusif, şöyle deva etti: “Suriye’nin birçok yeri şu anda AKP/Saray rejimi ve çetelerinin işgali altında. Halkımız işgal altında yaşamlarını sürdürmeye çalışıyor. Son işgal saldırısında büyük yaralar alan Efrin halkı, halen bölgede işgalcilerin faşist saldırılarına rağmen yaşam mücadelesini sürdürüyorlar. Yüz binlerce Efrinli Şehba’da bulunan Berxwedan ve Serdem kamplarında bütün zahmete, acıya rağmen yaşamlarını sürdürüyorlar. Halkımızın halen özgür Efrin’e dönme umutları var. Bütün acılara rağmen halklarımız örf ve adetlerine, dini inançlarına uygun olarak Ramazan Bayramını kutlayacaklar. 
 
Biz de umut ediyoruz ki, bu bayram özgürlüğün, barışın ve demokrasinin bayramı olsun. Tüm Ortadoğu ve Suriye halklarının bayramını bu temennilerimle kutluyorum.”