3 Ekim 2024 Perşembe

Zamları geri çektirmek için ışık kapama eylemi başlıyor

Elektrik faturalarındaki soyguna dur demek için bu akşamdan başlayarak bir hafta boyunca 21.00-21.15 saatleri arasında ışık kapatma eylemi yapılacak.

"Zamlar geri alınsın" talebiyle yapılan eylemlere her gün yenisi ekleniyor.

İstanbul'da siyasi partilerden demokratik kitle örgütlerine, kadın örgütlerinden ekoloji örgütlerine, dayanışma meclislerinden derneklere geniş bir bileşen başta enerji olmak üzere halkın hayatını giderek zorlaştıran zamlara karşı bir araya geldi.

'ZAMLARI GERİ ALDIRACAĞIZ'
Halkın inerji hakkının bir avuç şirketin karı için piyasalaştırılmasına, elektriğin toptan satış bedelinin üzerine eklenen şirket bedelleriyle pazarlanmasına ve yüksek elektrik faturalarına tepki amacıyla bu akşamdan başlayarak bir hafta boyunca ışık kapatma eylemleri yapılacak.

21.00-21.15 saatleri arasında ışıkları kapatma çağrısı yapan kurumlar, "Zamları geri aldıracağız" dedi.

Çağrıda şu ifadelere yer verildi: "Ekonomik krizin, enerji hakkımızın bir avuç şirketin karı için piyasalaştırılmasının, elektriğin toptan satış bedelinin üzerine eklenen şirket bedellerinin, kara kışta yaşanan elektrik kesintilerinin faturasını ne bir ayda eriyen ücretlerimizle ne de hayatlarımızla ödemek istemiyoruz.

"Ülkenin dört bir yanında zamların geri alınması için eylemdeyiz. Şimdi de herkesi 13 Şubat Pazar akşamı saat 21.00'da 15 dakika boyunca ışıkları kapatmaya çağırıyoruz. Zamlar geri alınsın"