24 Eylül 2024 Salı

1 Mayıs halkı yasağı yok saydı, festival sürüyor

1 Mayıs Mahallesi kuruluş festivali yasaklar yok sayılarak sürüyor. Festival programı kapsamında sahneye çıkan Grup Vardiya, "Sahnede olmamızın nedeni devrimcilerin iradesidir, 1 Mayıs Mahallesi halkının tutumudur" dedi.

Ataşehir Kaymakamlığının yasağını yok sayan 1 Mayıs Mahallesi halkı, "21. yılında yoksulluğa, yozlaşmaya, gasp edilen haklarımıza, doğanın talanına karşı örgütlenelim. 2 Eylül ruhuyla mücadeleyi yükseltelim" şiarıyla kuruluş festivalini sürdürüyor.

Festival 28 Ağustos günü kaymakamlık tarafından yasaklanmış ancak devrimci örgütlerin yer aldığı Festival Komitesi, yasağı yok sayarak çalışmalarını hızlandırmıştı.

FORUMLAR SÜRÜYOR
Festival programı kapsamında 2 Eylül'de "Emekçiler sorunlarını konuşuyor: Kentsel dönüşüm, yozlaşma ve uyuşturucu" başlıklı forum gerçekleşti. Forumda mahalleden çeteleri kirli işbirliği içinde oldukları polisleri uzaklaştırmak için örgütlenme ve birlikte mücadelenin önemine dikkat çekildi.

Akşam saatlerinde ise Zakir Hasan Hüseyin Güven, Grup Vardiya, Grup Mengene, Bırîndar Keko, Celo Boluz'un sahne aldığı konser düzenlendi. Pir Sultan Abdal Cemevinde gerçekleşen konserde söz alan gruplar, yasakların 1 Mayıs halkını yıldıramayacağı ve halkla birlikte mücadele edecekleri vurgulandı.

GRUP VARDİYA: 1 MAYIS'TA OLMAK BİZİM İÇİN GURURDUR
Sahne alan Grup Vardiya adına yapılan konuşmada, "1 Mayıs Mahallesinde olmaktan ayrı bir onur ve gurur duyuyoruz. Mahallemiz direnen bir mahalledir, devrimcilerin kanı üzerine kurulan, bedel ödenen bir mahalledir. Bu bilinçle burada olmaktan, devrimcilerin kanının aktığını bilmekten bu halkın bu bedeli canı pahasına bir kez daha '95 yılında savunduğunu bilmekten onur duyuyoruz" denildi.

'ÇÖZÜM DEVRİMCİLERDEDİR'
Günün en ciddi sorunun konut sorunu olduğu, insafsız ev sahiplerinin insafına kalan emekçi halkın günden güne artan kira ve gıda bedelleri altında ezildiğine dikkat çekilen konuşmada, "Bu işin çözümü sosyalizmdir. Çözümü sırtını devrimcilere yaslamak, dayamaktır. Çözümümüz kurtuluşumuz, umudumuz devrimcilerdedir" ifadeleri kullanıldı.

'DEVRİMCİLERİN İRADESİ VE 1 MAYIS HALKININ TUTUMUYLA SAHNEDEYİZ'
Festival yasaklarıyla devrimcilerin mücadele ede ede sahne hakkını kazandıklarının altı çizilen konuşmada, "Sahnede olmamızın nedeni devrimcilerin iradesidir, 1 Mayıs Mahallesi halkının tutumudur" vurgusu yapıldı.

TERTİP KOMİTESİ: BİZİ SİNDİRMEYE ÇALIŞANLARA KARŞI DİRENİYORUZ
Tertip Komitesi adına yapılan konuşmada da mahallenin tarihi hatırlatıldı ve devam edildi: "Kürde, Aleviye, emekçiye düşman bu hükümete ve sisteme karşı eylemli bir mücadeleden başka çaremiz olmadığını biliyoruz. Karakollarla, katliamlarla, yıkımlarla bizleri sindirmeye, yok etmeye çalışanlara karşı, Beritanlaşarak, İbrahimleşerek, Mahirleşerek, Denizleşerek direniyor, mücadeleyi büyütüyoruz. Bundan önce bu saldırı ve yıkımları nasıl boşa çıkarmışsak bundan sonrada aynı birlik ve mücadele ruhuyla boşa çıkaracağımızı biliyoruz. Tüm 1 Mayıs Mahallesi emekçilerini kuruluşumuzun 46. yılı vesilesiyle mücadeleye ve festivalimize sahip çıkmaya çağırıyoruz. Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiç birimiz!"

FESTİVAL PROGRAMINDA BUGÜN
Festival bugün mezar anması, 17.30'da sağlık ocağı önünde düzenlenen basın açıklaması ve 19.00'da Cemevinde Muharrem Temiz, Grup İsyan Ateşi, Pınar Aydınlar ve Grup Munzur'un sahne alacağı konserle sona erecek.