24 Eylül 2024 Salı

10 Ekim'de katledilenler anıldı: Mücadelemiz sürecek

Ankara katliamının 8. yılında katledilenleri anan çok sayıda kişi, gerçek adalet sağlanana kadar mücadeleyi sürdüreceklerinin altını çizdi.

Daiş çetelerinin devlet ortaklığında gerçekleştirdiği 10 Ekim Ankara katliamının 8. yılında, katledilenler anıldı. Katliamın gerçekleştiği Ankara Garı önünde bir araya gelen çok sayıda kişi adalet gerçek manada tesis edilene dek mücadeleyi sürdürecekleri sözünü yineledi.

Katledilenlerin yakınlarının katıldığı anmaya Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü İbrahim Akın, Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, Milletvekilleri Perihan Koca, Gülderen Varlı, Zeynep Oduncu ve Zülküf Uçar, CHP Grup Başkanı Özgür Özel, CHP'li TBMM İdare Amiri Ensar Aytekin, CHP Milletvekilleri Veli Ağbaba, Orhan Sarıbal, Kayhan Pala, Gamze Taşçıer, Suat Özçağdaş, Burhanettin Bulut, EMEP Milletvekilleri İskender Bayhan ve Sevda Karaca, TİP Milletvekili Ahmet Şık, DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, KESK Eşbaşkanı Mehmet Bozgeyik de katıldı.

Anma etkinliği Ulus'tan gar önüne yapılan yürüyüşle başladı. Katliamın gerçekleştiği saat 10.04'te katledilenlerin isimleri tek tek okundu.

10 Ekim Derneği Eş Sözcüsü İshak Kocabıyık, kısa bir açıklama yaptı. Devletin katliamın hesabını sormak yerine faillerin sırtını sıvazladığının altını çizen Kocabıyık, yıllardır adaletin sağlamak için mücadele ettiklerini hatırlattı. Kocabıyık, "Savaş çığlıklarının çoğaldığı dönemlerde ‘barış' diye haykırmanın nelere mal olduğunu biliyoruz, yaşıyoruz. Sesimizi çoğaltmaktan, dayanışmayı örgütlemekten başka bir yolumuz yok” dedi.

Gar Meydanı, Barış Meydanı olana kadar mücadeleyi sürdüreceklerini ifade eden Kocabıyık, "Katledilen kardeşlerimiz, anne babalarımız, çocuklarımız, yoldaşlarımız bu ömürlerini bize borç olarak bıraktılar. Bu borç adalet mücadelemizle, barış mücadelemizle, eşitlik, kardeşlik mücadelemizle ödenebilecek bir borçtur. Bu borcu ödemekte kararlıyız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Bu meydan, Barış Meydanı oluncaya kadar, bu meydana bu katliamı hatırlatacak anıt yapılana kadar buradayız. Burada olacağız” ifadelerini kullandı.

Anma, DİSK, KESK, TMMOB başkan, eş başkan ve sözcülerinin konuşmalarının ardından Gar Meydanındaki geçici anıt mezara karanfil bırakılmasının ardından sona erdi.