23 Eylül 2024 Pazartesi

13. ACM üyeleri yine kendini odaya kapattı: Adliye önünde nöbet başladı

AYM'nin 2. ihlal kararına rağmen hala tutsak milletvekili Atalay'a ilişkin tahliye kararı vermeyen 13. ACM önünde bekleyiş sürüyor. TİP milletvekili Kadıgil, "13. Ağır Ceza Mahkemesi üyeleri hürriyeti tahdit suçunu işlemeye korkakça devam ediyor! Bunun adı korkaklıktır" derken, çok sayıda kişi "Hatay halkı vekilini istiyor" sloganıyla bekleyişini sürdürdü. TİP Genel Başkanı Baş da Atalay hakkında tahliye kararı verilene dek İstanbul Adliyesi önünde oturma eyleminde olacaklarını duyurdu.

Türkiye İşçi Partisi'nin (TİP) tutsak milletvekili Can Atalay hakkında AYM kararının uygulanması ve tahliyesinin sağlanması gerekirken 13. ACM hala bir karar vermedi.

13. ACM SESSİZLİĞE BÜRÜNDÜ
Günlerdir Çağlayan'da bulunan İstanbul Adliyesi önünde Atalay için nöbette olan TİP üyeleri ve Atalay'ın dostları sabahın erken saatlerinden itibaren 13. ACM'nin Anayasanın emredici hükmü gereği, Atalay'ın tahliye edilmesine ilişkin Silivri'ye üst yazı yazmasını bekliyar. Ancak daha önceki ihlal kararının ardından uyguladığı tavrı yine sergileyen 13. ACM herhangi bir açıklama yapmadığı gibi kendini odaya kapattı.

KADIGİL: BUNUN ADI KORKAKLIKTIR
TİP Genel Başkanı Erkan Başkan, milletvekilleri Sera Kadıgil ve Ahmet Şık'ın da aralarında olduğu çok sayıda kişi 13. ACM önünde bekleyişini sürdürüyor. Kısa bir açıklama yapan Kadıgil, "13. Ağır Ceza Mahkemesi üyeleri hürriyeti tahdit suçunu işlemeye korkakça devam ediyor! Bunun adı korkaklıktır! Ben bir avukat olarak utanç içerisindeyim. İnsan biraz utanır" dedi.

Açıklamanın ardından çok sayıda kişi "Hatay, halkını vekilini istiyor"  sloganı ve alkışlarla bekleyişini sürdürdü.

ADLİYE ÖNÜNDE OTURMA EYLEMİ BAŞLATILDI
TİP Genel Başkanı Erkan Baş, milletvekilleri Can Atalay hakkında tahliye kararı verilene dek İstanbul Adliyesi önünde oturma eyleminde olacaklarını duyurdu. Baş, "Hukuka sahip çıkan, bu memlekette yasaların herkesin üstünde olduğuna inanan; hak, hukuk, adalet mücadelesinde bizimle omuz omuza olmaya, oturma eylemimize bekliyoruz. Karar çıkana kadar buradayız!"