23 Eylül 2024 Pazartesi

'23 Aralık'ta Maraş'ta olacağız'

Maraş katliamının 454. yılına ilişkin Alsancak'ta açıklama yapan Alevi Bektaşi Federasyonu İzmir bileşenleri, 23 Aralık'ta Maraş'ta olacaklarını ve mücadeleyi sürdüreceklerini duyurdu.

Alevi Bektaşi Federasyonu İzmir bileşenleri, Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesindeki Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde, Maraş katliamının yıldönümüne ilişkin açıklama yaptı.

Basın metnini okuyan Alevi Bektaşi Federasyonu Ege Bölgesi Sorumlusu ve Genel Başkan Yardımcısı Gülbahar Kaplan, Maraş katliamının 45. yılında olduklarını anımsattı. Tüm Alevi katliamlarında olduğu gibi uzun süren hazırlıkların ardından Alevilerin hedef alındığının altını çizen Kaplan, Aradan geçen bunca zamana karşın hiçbir şey değişmezken, AKP'nin de Alevi düşmanlığının odağı haline gediğini söyledi. Kaplan, "Çünkü herkesin Türk ve Sünni olduğunu iddia eden ve Diyanet İşleri Başkanlığını devletin merkezine alanlar, tüm itirazlarımıza rağmen Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı Alevi Bektaşi Cemevi  başkanlığını kuranlar huzurdan, adaletten, eşitlikten bahsedemezler. Bugün ülkede bir tek bakan Alevi değilken, ordu komutanı yokken Alevi güzellemesi yapılması tam da Akp pişkinliği ve yüzsüzlüğüdür. Tarih boyunca Alevileri katledenler, bugün dedelere maaş, cemevlerine ise 'kültür merkezi' gömleğini giydirerek Alevileri katletme ve asimile etme peşindeler. Bu vesileyle belirtelim ki, devletten maaş alan ya da alacak olan dedeler, Kerbela'da Ali Askeri, Maraş'ta Ali Traş'ı, Madımakta Koray Kaya'yı katledenlerle el sıkışmış sayılacaktır" ifadelerini kullandı.

Faşizmin iktidarını korumak için her dönem Alevileri hedef aldığına dikkat çeken Kaplan, "Çünkü tekçi, ırkçı ve siyasal İslamcıların korkulu rüyası 73 millete bir nazarla bakan Alevilerdir. Bu bağlamda Malatya, Maraş ve Çorum'da Alevi katliamları yaparak 12 Eylül faşist darbesini gerçekleştirmiştir. Milliyetçi ve siyasal İslam'ın ülkeyi getirdiği yer ortadadır. Kan, gözyaşı, açlık, sürgün ve yok saymaktır.  Biz Aleviler, her türden tekçiliğe ve ırkçılığa karşı 73 millete bir nazarla bakmaya devam edeceğiz.  Biz Aleviler, şeriata, ırkçılığa ve her türlü gericiliğe karşı laikliği savunmaya devam edeceğiz. Başta Alevi katliamları olmak üzere hiçbir katliamı unutmadık,  unutturmayacağız. 23 Aralık Cumartesi günü Maraş'ta olacağız" dedi.