23 Eylül 2024 Pazartesi

32 kentte yüzlerce gözaltı

Ankara, İstanbul ve İzmir başta olmak üzere 32 kentte yapılan ev baskınlarında aralarında DEM Parti yöneticilerinin de bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Ankara, İstanbul, Tekirdağ, Antep, Bursa ve İzmir başta olmak üzere 32 kentte yapılan ev baskınlarında aralarında Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) ve demokratik kitle örgütü temsilcilerinin de bulunduğu yüzlerce kişi gözaltına alındı.

İSTANBUL
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın "örgüt propagandası" iddiasıyla başlattığı bir soruşturma kapsamında 17 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Ataşehir, Avcılar, Bağcılar, Bakırköy, Başakşehir, Esenyurt, Esenler, Güngören, Küçükçekmece, Sultangazi ve Silivri'de birçok eve düzenlenen baskınlarda aralarında DEM Parti Esenyurt ve Başakşehir ilçe yöneticilerinin olduğu 11 kişi gözaltına alındı.

Tekirdağ'da ise aynı suçlamayla 9 kişi gözaltına alındı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ise 20 kişi hakkında "örgüt propagandası" iddiasıyla gözaltı kararı verdi. Bu kapsamda yapılan ev baskınlarında Murat Çoban isimli bir kişinin gözaltına alınarak Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldüğü belirtildi.

Antep'te Şahinbey ilçesine bağlı Dumlupınar Mahallesi'nde evi basılan Fatma Vesek, "örgüt propagandası" iddiasıyla gözaltına alındı. Vesek'in evi polisler tarafından dağıtılırken, evde bulunan aile fertleri de polisler tarafından tehdit ve hakaretlere uğradı.

Fatma Vesek, Antep Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

ANYAKAYDER EŞBAŞKANLARI GÖZALTINA ALINDI
İzmir'de sabah saatlerinde birçok eve yapılan polis baskınında 4 kişi gözaltına alındı. Baskınlarda, Özgür Kadın Hareketi (TJA) aktivisti Emine İnan, Anadolu Yakınlarını Kaybedenlerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (ANYAKAYDER) Eşbaşkanları Rahime Turan ve Mikail Atan ile dernek yöneticisi Zarife Sungur'un gözaltına alındığı öğrenildi.

Gözaltıların gerekçesi hakkında bilgi alınmazken, 4 kişi sağlık kontrollerinin ardından Çankaya'da bulunan İzmir İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda, 32 kentte yapılan ev baskınlarında 208 kişinin gözaltına alındığını kaydetti.