25 Eylül 2024 Çarşamba

4. Direniş Günleri Festivali başladı

BEKSAV'ın düzenlediği "15-16 Haziran'dan Gezi'ye 4. Direniş Günleri Festivali" Direniş Günleri Sergisi'nin açılışıyla başladı. BEKSAV adına konuşan İnan Söker, "Bizler bu festivalle sanatçılar olarak ezilenlerden ve ötekileştirilenlerden yana taraf olduğumuzu beyan ediyoruz" dedi.
Bilim Eğitim Estetik Kültür Sanat Araştırma Vakfı (BEKSAV) "Sanatta ve Hayatta Tarafız" şiarıyla düzenlediği, 15-16 Haziran'dan Gezi'ye 4. Direniş Günleri Festivali, BEKSAV'da yapılan Direniş Günleri Sergisi'nin açılışıyla başladı.
 
Etkinliğe, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Genel Başkanvekili Şahin Tümüklü, Kangal Dernekleri Federasyonu (KGF) Başkan Yardımcısı Hacer Elçin, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Yönetim Kurulu Üyesi Kanber Saygılı ve çok sayıda kişi katıldı.
 
'SANATÇILAR EZİLENLERDEN TARAF'
 
BEKSAV adına konuşan İnan Söker, Gezi'nin ve 15-16 Haziran Büyük İşçi Direnişi'nin hafızalardaki yerini tazelemek için bu festivali gerçekleştirdiklerini belirtti. Sanatçılara iktidar tarafından "taraf" olmaya iten tehditler savrulduğuna dikkat çeken Söker, "Bizler bu festivalle sanatçılar olarak ezilenlerden ve ötekileştirilenlerden yana taraf olduğumuzu beyan ediyoruz, bu yüzden de sanatta ve hayatta tarafız" şeklinde konuştu.
 
Etkinlik, sinevizyon ve Grup Vardiya'nın müzik dinletisinin ardından sonra erdi.