25 Eylül 2024 Çarşamba

İsrail işbirlikçisi Zorlu Holding'e karşı boykot kampanyası

Siyonist İsrail devletiyle işbirliği içindeki Zorlu Holding'e karşı boykot kampanyası başlatıldı. Kampanya kapsamında ilk olarak, 28 Eylül saat 18.00'de Zincirlikuyu Metro çıkışından Zorlu Holding'e yürünecek.

Siyonist İsrail devletiyle işbirliği içerisindeki Zorlu Holding'e karşı bir boykot kampanyası başlatıldı. Zorlu'ya Boykot Kampanyası, Zorlu Holding İsrail'le ilişkilerini sonlandırana dek boykota devam edeceklerini duyurdu. Kampanya grubu ilk olarak, 28 Eylül Cumartesi 18.00'de Zincirlikuyu Metro çıkışından Zorlu Holding'e yürüyecek.

Kampanyanın çağrısında, İsrail'in Filistin'e dönük soykırım saldırılarını sürdürebilmesinin en önemli nedenlerinden birinin devletlerden ve sermaye gruplarından aldığı diplomatik, ekonomik, askeri ve lojistik destek olduğu ifade edildi.

Bu desteğin engellenmesinin işgal devletinin durdurulması için önemine işaret edilen açıklamada, Türkiye'nin en büyük sermaye gruplarından Zorlu Holding'in İsrail'le işbirliğini kesintisiz sürdürdüğü belirtildi ve şu örnekler sıralandı:
🔹"Zorlu Holding, 2017 yılında, işgal devleti tarafından, 'İsrail'deki en büyük Türk yatırımcı' sıfatıyla ödüllendirildi.
🔹Zorlu Holding'in ortağı olduğu Dorad Doğalgaz Santrali'nden soykırım suçlusu işgal devletinin askeri üslerine elektrik sağlanıyor.
🔹Holding bünyesindeki savunma sanayi şirketleri üzerinden de Filistin halkına yönelik kullanılan savaş araçları için çeşitli aksam ve yazılımlar temin ediliyor.
🔹Ayrıca, Filistinlilerden çalınan Doğu Akdeniz doğalgazının Türkiye ve Avrupa'ya taşınması için projeler de geliştiriyor.
🔹Dahası, Zorlu Holding ve üst düzey yöneticileri; İsrail ile Türkiye arasındaki ilişkileri büyütmek üzere oluşturulan işbirliği kuruluşlarında merkezi bir rol oynuyor.
🔹Zorlu Holding'in işgal devleti çıkarına yürüttüğü tüm bu faaliyetler onu Filistin'deki işgal ve soykırımın ortağına dönüştürmektedir."

'TÜM BAĞLAR KESİLENE KADAR ZORLU HOLDİNG'İ BOYKOT EDELİM'
2024'ün Mayıs ayında Zorlu Holding'in İsrail'deki bazı yatırımlardan çekildiğini açıkladığı ancak çeşitli yatırımlarını sürdürdüğü kaydedilen açıklama, şöyle devam etti: "Zorlu Holding'i, İsrail'le tüm askeri ve ekonomik ilişkilerini sonlandırıncaya dek; başta Vestel ve Zorlu Performans Sanatları Merkezi (Zorlu PSM) olmak üzere tüm kuruluşlarıyla boykot etme kararı aldık. Filistin halkının tarihsel haklarını elde etmesi için yürüttüğü mücadelenin yanında duranların Zorlu Holding üzerinde basınç oluşturabilme gücüne inanarak başlattığımız bu kampanyada elimizdeki her aracı kullanarak, Zorlu'yu kamuoyuna teşhir etmek, ürün ve faaliyetlerine karşı boykotu büyütmek için seferber edeceğiz. Türkiye'deki tüm Filistin dostu bireyleri ve kurumları, Zorlu Holding işgal devletiyle tüm askeri ve ticari bağını kesinceye kadar, Zorlu Holding'i ve ona bağlı tüm kuruluşları boykot etmeye çağırıyoruz!"