25 Eylül 2024 Çarşamba

İsrail'in Lübnan'a saldırıları Şişhane'de protesto edildi

Filistin'e Özgürlük platformu, siyonist İsrail devletinin Filistin ve Lübnan'a dönük katliam saldırılarını Şişhane Meydanında protesto edildi. Eylemde, İsrail'le tüm ilişkilerin kesilmesi çağrısı yapıldı.

Filistin'e Özgürlük platformu, siyonist İsrail devletinin Filistin ve Lübnan'a dönük katliam saldırılarını protesto etmek için Taksim Tünel'den Şişhane Meydanına yürüdü. "Filistin halkı kazanacak" ve "Siyonist İsrail işgali yaygınlaştırıyor. Lübnan da Gazze de yalnız değildir. Direnen halklar kazanacak" pankartları açılan eylemde, Filistin bayrakları taşındı.

Basın açıklamasında, İsrail'in Lübnan'ın güneyine düzenlediği hava saldırılarında 500'ü aşkın insanın katledildiği ifade edildi. İsrail'in kullandığı terör yöntemlerine her gün bir yenisini ekleyen bir işgal devleti olduğu belirtilen açıklamada, bölge ülkeleri ve emperyalist güçlerin İsrail'e verdiği desteğe işaret edildi.

Ortadoğu'da gerilim yaratan asli unsurun işgal devleti olduğu dile getirilen açıklamada, "Ortadoğu'da artan bir gerilim değil ABD, İngiltere ve Almanya gibi ülkelerin desteğiyle artan İsrail saldırılarıdır söz konusu olan. Bu destek İsrail'in bu terör saldırılarını sonsuza kadar sürdüreceğini düşünmesine neden oluyor" denildi.

'SADECE KATLİAMLARIN DEĞİL DİRENİŞİN DE YILI'
İsrail'in soykırım yapmak için kurulmuş bir devlet olduğu ifade edilen açıklamada, "Son bir yılda gördüğümüz her canilik, dün Lübnan'da işlediği kitlesel cinayet bu gerçeğin ifadesidir" ifadeleri kullanıldı. İçinden geçilen bir yılın sadece katliamların değil direnişin de yılı olduğu vurgulanan açıklamada, "Filistin halkı direniyor. Lübnan direniyor. Küresel intifadanın her bir parçası dalga dalga eylemlerle İsrail işgal devletini mahkum ediyor" denildi.

'İSRAİL HER DÜZEYDE BOYKOT EDİLMELİ'
Açıklama, şöyle devam etti: "Lübnan saldırısı da bir kez daha gösterdi ki İsrail'in soykırımcı işgalini durdurmak için Filistin halkının, Lübnan'da halkların, küresel direnişin ve kendi mücadelemizden başka güveneceğimiz hiçbir güç yok. Bu mücadelenin tıpkı Gazze'de uğradığımız kayıpların olduğu gibi Lübnan'da katledilenlerin hesabını da soracağına eminiz. Bu yüzden, iktidarı ve bir dizi iktidar odağını İsrail'le tam çaplı bir boykot konusunda uyarıyor ve ilişkilerin, ticaretin, gemilerin durdurulması yönünde daha net ve hızlı adım atmaya çağırıyoruz. İsrail yalnızlaşmalı, her yönde her düzeyde boykot edilmeli, petrol vanaları kesilmeli. Soykırım suçlarının cezasız kalmaması için bu adımlar acilen atılmalı."

Eylemin sonunda, Zorlu Holding'in İsrail'le ortaklığının protesto edileceği, 28 Eylül'de eyleme ve Aksa Tufanı'nın 1. yılında, 5 Ekim'de Taksim'den Dolmabahçe'ye yapılacak yürüyüşe çağrı yapıldı.

Eylem boyunca, "Katil ABD, katil İsrail", "İsrail'e boykot, Filistin'e özgürlük" sloganları atıldı.