25 Eylül 2024 Çarşamba

Açlık grevi direnişçileri hastanenin bodrum katında tedavi edilmek istendi

Menemen T Tipi Hapishanesi'nde kalan açlık grevi direnişçileri, hastanenin bodrum katında tedavi edilmek istenince tıbbi müdahaleyi reddetti.
Menemen T Tipi Hapishanesi'ndeki açlık grevi direnişçilerinden Yiğit Üste'nin tedavisi Menemen Devlet Hastanesi’nin bodrum katında yapılmak istendi. Bunu kabul etmeyen Üste ise müdahaleyi reddetti. 
 
Mezopotamya Ajansı'na konuşan Songül Üste, oğlu ve 6 arkadaşının açlık grevi direnişini bitirmelerinin ardından Menemen Devlet Hastanesi’ne kaldırıldığını söyledi. Hastanenin bodurum katına götürülüp, burada tedavi edilmek istendiklerini söyleyen anne Üste, bodrumun su içerisinde ve kirli olmasından kaynaklı oğlu ve direnişçilerin enfeksiyon riskine karşı tıbbi müdahaleyi reddettiğini aktardı. Tutsakların, tedavilerine cezaevinde devam etmek istediklerini belirterek bodrum katında yapılacak müdahaleyi red ettiklerini ekledi.
 
Anne Üste, "Cezaevi idaresinin ise, doktorların verdiği algoritmayı uyguladıklarını, ilaç ve beslenmelerine dikkat edildiğini ifade etti" dedi.  
 
Oğluyla her zaman gurur duyduğunu dile getiren anne Üste, "Benim başım oğlumla diktir. Her zaman her koşulda onun arkasındayım. Sayın Abdullah Öcalan yönelik başlatılan tecrit için bu greve başlamışlardı. Bunun doğruluğuna inanarak bu yola girdiyse, onun yolu sonuna kadar açık olsun diyorum. Oğlum ve arkadaşlarının annelere çok selamı vardı. Direnen annelerin zaferi hepimize kutlu olsun. Aileler olarak bu sürecin de olacağız bir gözümüz. Bir kulağımız yine hep cezaevlerinde olacak" diye konuştu.