25 Eylül 2024 Çarşamba

Açlık grevindeki sosyalistler ziyaretlerini sürdürdü

Açlık grevindeki sosyalistler Anti Kapitalist Müslümanlar ve AKA-DER'i ziyaret etti. "Tecride son ver Leyla'ya el ver" şiarıyla açlık grevini sürdüren üçüncü ekipte yer alan Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), Sosyalist Kadın Meclisleri (SKM), Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) ve Özgür Genç Kadın (ÖGK) üyeleri ziyaretlerine devam ediyor.
 
ANTİ KAPİTALİST MÜSLÜMANLAR: PSİKOLOJİK TECRİD VAR
 
Açlık grevindeki sosyalistler ilk ziyaretlarini Anti Kapitalist Müslümanlar'a yaptı. Burada konuşan ÖGK üyesi Neslihan Duran, açlık grevi direnişlerini görünür olmasını için çabaladıklarını söyledi. Duran, hapishanelerde binlerce yurtsever ve devrimcinin açlık grevinde olduğunu belirtti ve "Mesele sadece hapishanelerde uygulanan tecrit değil, yaşamın her alanında tecridi kırmak istiyoruz. Leyla Güven'in mücadelesi de bunun için" dedi.
 
Vicdanı örgütlemenin gerekliliğini kaydeden Duran, 1 Mayıs'a alanlara Leyla Güven'i taşımanın vicdanı örgütleme konusunda bir adım olduğunu ifade etti.
 
Antikapitalist Müslüman yazar İhsan Eliaçık ise psikolojik tecridin olduğunu vurgulayarak "Saldırıları öven bir toplum yapısı var. Biz dini çevrelere açlık grevinin insani bir hak için başlatıldığını anlatıyoruz ama dini çevreye bunu anlatmak çok zor. İnsanlar psikolojik tecridi zihinden attığı anda mücadeleye başlayacaklar" diye ekledi.
 
AKA-DER: SOKAKLAR DEVRİMCİLERİN SORUMLULUĞUNDA
 
AKA-DER'e yapılan ziyarette konuşan Duran, kendilerinin sokaktaki sessizliği kırmayı istediklerini söyledi ve "içeride ve dışarıda direnen kadınlar olarak harekete geçmek istiyoruz, birileri çığlık atıyor ama biz kuma gömülüyoruz" ifadelerini kullandı.
 
Açlık grevindeki komünist tutsak Hülya Gerçek'in dayısı İbrahim Gerçek'in yanlarında olduğunu belirten Duran, Gerçek'in 56 gündür açlık grevinde olduğunu aktardı ve "Onlar dokunduğumuz yerde, gerçeklerimiz onlar. Bu yüzden tecridi kıracağız" diye kaydetti.
 
AKA-DER İstanbul Temsilcisi Cemre Can Aşlamacı, Leyla Güven'in açlık grevine başladığı andan itibaren sokak ayağını örgütlemeye çalıştıklarını belirtti.
 
Sokakların devrimcilerin sorumluluğunda olduğunu vurgulayan Aşlamacı, bu konuyla ilgili örgütlü oldukları mahallelerde, tüm kurumlarla temas halinde olduklarını söyledi. Aşlamacı,  "Fikrimiz sokaklarda örgütlü olmak, merkezi tepki koymak yerine yerellerde tepki koymamız gerekiyor, mahallelerde birbirimizi bulmamız gerek" dedi.