25 Eylül 2024 Çarşamba

HBDH milislerinden Kocaeli'de eylem

HBDH Mehmet Hayri Durmuş milisleri, İmralı tecridine karşı Kocaeli'de sabotaj eylemi düzenlediğini açıkladı.

Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH) Mehmet Hayri Durmuş milisleri, Kocaeli'de sabotaj eylemi düzenledi. Milislerden yapılan yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"19 Eylül günü saat 01:40'da, Mehmet Hayri Durmuş Milisleri tarafından Kocaeli/Çamçukur Mahallesi'nde ahşap bir turistik oteli hedeflendi. Sabotaj taktiği ile ateşe verilen otel, eylem sonrası kullanılamaz hale geldi.

"Topyekün imha ve işgal saldırılarıyla her gün Kürdistanı bombalayan ve halkımıza zulmeden faşist Türk devleti; özgürlük gerillasının etrafında gelişen direnişi kırmak, özgürlük mücadelesi verenleri sindirmek adına her türlü özel savaş yöntemini devreye koymuş durumdadır. Soykırımcı-barbar Türk devletinin halkımıza karşı uyguladığı zulüm ve özgürlük gerillasına saldırıları karşısında metropoller de milis eylemlerimiz kesintisiz bir şekilde devam edecek!

"Amed zindan direnişi çaresizlik ve yok olmanın eşiğine gelinen bir anda faşizmi temelinden sarsan, mücadele eden herkese umut ve kararlılık kazandıran bir direnişin örneği olmuştur. Mazlumlardan Hayrilere ilmek ilmek örülen bu direniş ruhu bugün Kürt halk önderi sayın Abdullah Öcalan şahsında zindanlarda faşizme karşı yükselerek devam ediyor. Kürt halkı üzerindeki etkisinin yanı sıra fiziksel özgürlüğünün bölge halklarının eşitlik ve barış içinde yaşaması üzerindeki etkisini bilen kapitalist sistem güçleri tarafından 25 sene önce hapsedilen sayın Öcalan üzerinde 42 aydır ağırlaştırılmış tecrit uygulanıyor. Sadece onurlu bir barışı savunduğu için yıllardır sistematik tecrit koşulları dayatılan sayın Öcalan'ın özgürlüğü aynı zaman da ezilen ve sömürülen tüm halkların özgürlüğüdür. Faşist rejimin harekete geçmesini beklemeden herkes bulunduğu yer de tecriti kırmak için eylemler gerçekleştirerek sayın Öcalan'ın özgürlüğünü yüksek sesle talep etmelidir. Bu eylem ile gençleri ve genç kadınları Amed zindanı direniş ruhu ile işgalci ve sömürgeci devletin kurumlarını hedeflemeye çağırıyoruz. Gün gerillayı her zamankinden daha çok sahiplenme işgal ve tecridi kırma günüdür!"