23 Eylül 2024 Pazartesi

'Açlık grevindeki tutsakların talebi Kürt halkının talebidir'

Adana'da Kürkçüler Hapishanesi önünde açlık grevindeki tutsakların taleplerinin karşılanması çağrısında bulunan AATUHAY-DER, tutsakların talebinin Kürt halkının talebi olduğunu vurguladı.

PKK lideri Abdullah Öcalan'ın üzerindeki tecridin kaldırılması ve Kürt sorununda demokratik çözüm talebiyle açlık grevindeki tutsaklara destek için Adana'da Akdeniz Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (AATUHAY-DER) tarafından başlatılan Adalet Nöbeti 38'inci gününde devam etti.

Bugün Adalet Nöbeti, Kürkçüler Hapishanesi önüne taşındı. Sağanak yağışa rağmen hapishane önünde yapılan açıklamaya, Barış Anneleri, tutsak yakınları, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Adana İl Eşbaşkanları Helin Kaya ve Seyfettin Aydemir ile il ve ilçe yöneticileri katıldı. Açıklamada "Adalet için tecridi kıralım, demokratik barış için zindanlara ses olalım" pankartı açıldı.

Basın metnini okuyan Nimet Sezgin, 106 hapishanede tutsakların açlık grevinde, dışarıda tutsak yakınlarının ise Adalet Nöbeti'nde olduğunu kaydetti.

İmralı tecridinin insanlık dışı bir uygulama olduğunu söyleyen Sezgin, açlık grevlerine dikkat çekerek, "Siyasi tutsakların bu talebi aynı zamanda Kürt halkının da talebidir" dedi.

Sezgin, açlık grevleri vahim bir sürece evrilmeden tutsakların taleplerinin karşılanması için Adalet Bakanlığı ve Avrupa İşkencenin Önlenmesi Komitesi'ne (CPT) çağrıda bulundu.