23 Eylül 2024 Pazartesi

Adalet nöbetleri dayanışmayla sürüyor

Hapishanelerde tutsakların başlattığı tecride karşı açlık grevi 19. gününü doldururken, tutsak yakınlarının adalet nöbetleri de 5 kentte dayanışmayla sürüyor.

PKK lideri Abdullah Öcalan üzerindeki mutlak tecridin kaldırılması ve özgürlüğüne kavuşturulması talebiyle hapishanelerde başlatılan açlık grevleri 19. günün doldurdu. Tutsak yakınları da 5 kentte adalet nöbeti eylemlerini sürdürüyor.

İstanbul'da 13 Aralık günü başlayan adalet nöbeti eyleminin 3. gününde eylemin yapıldığı Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Bağcılar ilçe örgütü binasına, "Ji dayikên lehengan hezar silav li zindanan. Em ê bi hêza xwe tecridê bişkînin û jiyana azad ava bikin", "Özgür yaşamın inşası için tecridi kıralım", "Adalet için tecridi kıralım, toplumsal barış için zindanlara ses olalım" pankartları asıldı.

Nöbet eylemine çok sayıda tutsak yakınının yanı sıra İstanbul Barış Anneleri İnisiyatifi üyeleri, MATUHAYDER Eşbaşkanı Dilek Demir Sönmez, DEM Parti il ve ilçe yönetimi de katıldı. Nöbette söz alan MATUHAYDER Eşbaşkanı Dilek Demir Sönmez, adalet nöbeti eylemlerinin toplumun büyük bir kesimine ulaşması için kartpostal ve sticker çalışmaları yapacaklarını bilgisini verdi. Nöbet eylemi, seslendirilen Kürtçe stranlar ve sık sık atılan "Jin jiyan azadî" sloganıyla sona erdi.

DİYARBAKIR
Diyarbakır'daki adalet nöbeti eylemi de 12. gününde. DEM Parti Bağlar ilçe binasındaki nöbet eylemine Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Diyarbakır İl Eşbaşkanı Mehmet Şirin Gürbüz, Diyarbakır Göç Edenlerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (GÖÇ-DER) yöneticileri destek verdi.

Eylemlerin kararlılıkla devam edeceği mesajı verilen nöbet eyleminde, sık sık zılgıtlar çekildi, "Bijî berxwedana zindanan" sloganı atıldı.

VAN
11 gündür DBP Van il binasında adalet nöbeti eylemini sürdüren tutsak yakınlarını bugün Çatak, Bahçesaray ve İpekyolu ilçesinden halk ziyaret etti. DEM Parti Çatak İlçe Eşbaşkanı Tayyip Balka, tecrit politikalarının son bulması çağrısında bulundu.

TUHAY-DER Yönetim Kurulu üyesi Sosin Oktay da, eyleme katılanların sayısının her gün arttığını söyleyerek, "İlgi ve desteğin daha da büyümesi gerekir. Çünkü cezaevlerindeki çocuklarımızın talepleri haklıdır. Bu talep insanidir. Vicdanı olan her Kürt bu eylemi desteklemeli" çağrısında bulundu.

Tutsak yakını Aslıhan Timur da, çocuklarının kendi koşullarının düzeltilmesi için değil savaş, çatışma ve tecrit politikalarının son bulması için açlık grevi eylemi başlattıklarını hatırlattı. Timur, tüm annelere, Kürt halkının değeri olan hapishanelerdeki siyasi tutsaklara sahip çıkma ve mücadelelerine destek verme çağrısı yaptı.

ADANA
AATUHAY-DER binasındaki Adalet Nöbeti, Barış Anneleri ve tutsak yakınlarının katılımıyla 12 gündür devam ediyor. Nöbet eylemini, kentteki siyasi parti ve kitle örgütü temsilcileri ziyaret ediyor. Nöbete katılan tutsak yakınları, tutsaklarla dayanışma çağrısı yaptı, Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğünün sağlanmasını istedi.

MERSİN
Mersin'de Çukurova TUAY-DER tarafından başlatılan Adalet Nöbeti 12'nci gününde devam etti. Bugünkü nöbet eyleminde konuşan Çukurova TUAY-DER Eşbaşkanı Ergin Altundaş, adalet nöbeti ve açlık grevinin kolektif bir iradeyle sürdüğünü söyledi. Eylemde, Tekirdağ 1 No'lu F Tipi Hapishanesinde açlık grevini sürdüren Hüseyin Bektaş'ın mesajı dinletildi.