23 Eylül 2024 Pazartesi

AGİF'in 26. Kongresi başladı

AGİF 26. Kongresi Almanya'nın Köln kentinde başladı. Kongrede konuşan HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni, "Her türlü zorluğa rağmen, mücadelemizi bir kaç adım öne çıkarak büyütmek ve gerekirse yeniden kurmak görevi ile karşı karşıyayız" dedi.

Almanya Göçmen İşçiler Federasyonu (AGİF) 26. Kongresi başladı. Almanya'nın Köln kentinde iki gün sürecek kongreye, Halkların Demokratik Partisi İzmir Milletvekili Murat Çepni de katıldı.

Kongre, Erol İspir ve Elif Demirci Karatekin şahsında tüm devrim ve sosyalizm mücadelesinde şehit düşenler adına yapılan saygı duruşuyla başladı. AGİF eş başkanları tarafından yapılan konuşmada, Almanya'daki sınıf mücadelesi, kadın özgürlük mücadelesi, ekolojik yıkıma karşı direnişin geliştiği koşullarda AGİF'in mücadelede yerini aldığı ifade edildi. AGİF 26. Mücadele döneminde örgütlülüğün daha fazla yükseltilmesi için mücadele edileceği vurgulandı.

Ardından kürsüye çıkan HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni, salondakileri selamlayarak konuşmasına başladı.

Almanya Göçmen İşçiler Federasyonu (AGİF) delegeleri, AGİF'in 26. Kongresini gerçekleştirmek için Almanya'nın Köln kentinde biraraya geldi. 25 Ocak'ta başlayan çalışma raporunun okunması ve güncel siyasal gelişmeler üzerine yapılan konuşmalarla devam ediyor. Almanya'da süren toplumsal mücadeleye önümüzdeki dönemde katkısının büyük olacağına inandığını ifade eden Çepni, sürecin zorlu olduğunu ve toplumsal muhalefetin büyük bir abluka altında olduğunu söyledi. "Bu süreç aynı zamanda büyük direnişlerin ve devrimci olanakları da içinde barındıran bir süreç" diyen Çepni, sosyalistlerin sunacağı perspektifin önemli olduğunu söyledi.

Sınıf mücadelesi sürecinde açığa çıkacak olanaklar önemli AKP-MHP faşist iktidarının kadınların, gençlerin, işçilerin ve ezilenlerin ve iklim krizine karşı olanların mücadelesini hedeflediğini hatırlatan Çepni, iktidarın örgütlülüğü hedef aldığını ve toplumun her alanındaki örgütlü mücadelenin tasfiye etmeyi amaçladığını söyledi. Çepni, "Her türlü zorluğa rağmen, mücadelemizi bir kaç adım öne çıkarak büyütmek ve gerekirse yeniden kurmak görevi ile karşı karşıyayız" dedi.

İktidarın ezilen milyonları ırkçılık ve milliyetçilik üzerinden kamplaştırdığını belirten Çepni, devrimci olanakları geliştirerek, umut ve inanç ile koyu karanlığı yırtarak zafere ulaşılacağını belirtti. Çepni "İçinde bulunduğumuz kazanma olanaklarına daha çok inanmalıyız. Yüzümüzü geleceğe ve olanaklara dönerek zaferle taçlandıracağımıza inanıyorum" diyerek, yeni yönetimi selamladı ve başarı dileklerini sundu.

Konuşmaların ardından devan seçimi ve AGİF'in çalışmalarının yer aldığı sinevizyon gösterimi yapıldı. AGİF'in 26. Kongresi çalışma raporunun okunması ile devam ediyor.