23 Eylül 2024 Pazartesi

Ağırlaştırılmış müebbet verilen Ahmet Yorulmaz'a istinaftan beraat

Antalya'da Dilara Kandak'ın katledilmiş halde bulunmasına ilişkin davada yargılanan Ahmet Yorulmaz'a verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası, "Yeterli delil yok" denilerek istinaf mahkemesi tarafından bozuldu. Ahmet Yorulmaz hakkında beraat kararı verildi.

Antalya'nın Korkuteli ilçesinde kaybolan Dilara Kandak'ın cenazesi 4 Mart 2020'de bir tarlada yarı gömülü halde bulunmuştu. Yapılan otopside "boğularak" katledildiği ortaya çıkan Kandak'ın vücudunda bulunan sperm örneklerinin, bir süre önce boşandığı Ahmet Yorulmaz'a ait olduğu ortaya çıkmıştı. Antalya 6. Ağır Ceza Mahkemesi, Ahmet Yorulmaz hakkında "tasarlayarak kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu, "nitelikli cinsel saldırı" suçundan da 12 yıl hapis cezası verdi. Cezada indirim uygulanmadı.

SAVCI BERAAT İSTEDİ
Ahmet Yorulmaz'ın avukatı, kararı Antalya Bölge Adliye Mahkemesi'ne taşıdı. Antalya Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi dosya hakkında kararını verdi. Dosyanın son duruşmasında Cumhuriyet Savcısı, esas hakkındaki mütalaasında, Ahmet Yorulmaz'ın, "Dilara'ya yönelik cinsel saldırı gerçekleştirdiğine ve bu suçun delillerini gizlemek ya da yakalanmamak için öldürme suçunu işlediğine dair cezalandırılmasına yeterli kesin, objektif, her türlü şüpheden uzak somut delil bulunmadığını" savundu. Savcı mütalaasında "Sanık hakkında verilen hükümlerin kaldırılmasına ve sanığın beraatına karar verilmesi talep ve mütalaa olunur" dedi.

Mahkeme heyeti de "tasarlayarak kasten öldürme" suçundan verilen ağırlaştırılmış ömür boyu hapis ile "nitelikli cinsel saldırı" suçundan verilen 12 yıl hapis cezasını kaldırarak, sanığın beraatına hükmetti.