21 Eylül 2024 Cumartesi

'Rabia Önver değil Hakkari'de teşhir edilen bu çeteler yargılanmalıdır'

Gazeteci Rabia Önver için açıklama yapan DEM Parti Kadın Meclisi, "Rabia Önver değil, Hakkari'de teşhir edilen bu çeteler yargılanmalıdır" dedi. 

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Kadın Meclisi, Hakkari'de Ayşegül Akdoğan çetesinin işlediği suçları teşhir eden gazeteci Rabia Önver için açıklama yaptı. "Rabia Önver değil, Hakkari'de teşhir edilen bu çeteler yargılanmalıdır" denilen açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Hakkari'de özel savaş çetelerini teşhir eden gazeteci Rabia Önver hakkında yakalama kararı çıkararak, evine baskın yaparak işlediğiniz suçların üzerini örtemeyeceksiniz. Önver hakkında yakalama kararının çıkarılması toplumun haber alma hakkının engellenmesidir. Hakkari'deki çetenin işlediği suçların meşrulaştırılmasıdır. Yakalama kararı verilmesi gereken Rabia Önver değil genç kadınları uyuşturucuya, fuhuşa sürükleyenlerdir. Hakkari'de genç kadınları uyuşturucu, fuhuş tuzağına düşürdüğüne dair tanık beyanları ortadayken bu suçu işleyen kişiler ve bu kişilerin arkasındaki karanlık güçler hakkında işlem başlatmamak bu suça ortak olmaktır.

"Yetkilileri uyarıyoruz! Paramiliter güçler, işbirlikçi çeteler eliyle devreye konulan bu savaş aygıtları ile genç kadınların, gençlerin, toplumun zehirlenmesine izin vermeyiz. Bu suçu işleyenlerin karşısında dün olduğu gibi bugün de kadın örgütlülüğümüzü büyüterek mücadele etmekten asla vazgeçmeyeceğiz. Genç kadınların yaşamlarını karartamayacaksınız. Rabia Önver değil, Hakkari'de teşhir edilen bu çeteler yargılanmalıdır."