2 Ekim 2024 Çarşamba

AİHM başkanının tepki çeken görüntüsü silindi

AKP Kadın Kolları Başkanlığı, AİHM Başkanı Spano ile birlikte çektirdikleri fotoğrafları tepkiler üzerine sildi. Hiçbir muhalif isimle görüşmeyen Spano'ya, bu görüşme nedeniyle büyük tepki gelmişti.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) Başkanı Robert Spano'nun Mardin'deki temasları sırasında Mardin Valisi ile Mardin Büyükşehir Belediyesi kayyumu Mahmut Demirtaş'a gerçekleştirdiği ziyaretin ardından Valiliğin düzenlediği programlara AKP'liler de katıldı.
 
Programlara dair Valilik veya kayyum yönetimindeki belediyenin sayfalarından bir paylaşım yapılmazken, AKP Kadın Kolları Başkanlığı sosyal medya hesabından paylaşımda bulunuldu. AKP eski milletvekillerinden Cüneyt Yüksel ve Kadın Kolları Başkanı Esengül Aydın Sancar'ın da bulunduğu fotoğrafın paylaşılması, sosyal medyada birçok kesim tarafından tepkiyle karşılandı. Tepkiler üzerine AKP Kadın Kolları Başkanlığı paylaşımı sildi.

Birçok sosyal medya kullanıcısı, yapılan paylaşımı alıntılayarak, AİHM Başkanı Spano'ya ironik tepkiler göstermişti. Avukat Kerem Altınparmak, yaptığı paylaşımda, "Spano ziyaretini zirvede tamamlamış. Bundan sonra Yargıtay, Danıştay Başkanlarına çay toplama esprisi yapmayalım çünkü bu resim sonrasında o çok masum ve saf bir etkinlik kalıyor" dedi.

Bir başka kullanıcı da "AİHM başkanı muhtarlar zirvesi ne zaman? Tek bir muhalif kişi-grupla bile görüşmeyen AİHM başkanı, Mardin AKP teşkilatlarıyla program yapmış. Hem ulusal hem uluslararası 'mahkeme' devri bitti gibi!" ifadelerini kullandı.