25 Eylül 2024 Çarşamba

Ajansımıza polis baskını

İstanbul polisi, Atılım Gazetesi'in eki olarak çıkarılan İstanbul Sokakta gazetesinin toplatması olduğu gerekçesiyle ajansımızın bulunduğu binaya baskın düzenledi. Ajansımızda çalışmakta olan 5 kişi ve iki misafir gözaltına alındı.
İstanbul polisi, dün ajansımıza baskın düzenledi. Özgür basın geleneğine duyulan tahammülsüzlüğün nedeni, teknik hazırlığı ajansımızda yapılan Atılım Gazetesi'nin çıkardığı İstanbul Sokakta eki hakkında toplatma kararı verilmesi.
 
Dün saat 16.30 sıralarında ajansımızı basan polis, "cumhurbaşkanına hakaret" ve "halkı silahlı isyana teşvik" gibi iddialarla 23 Haziran seçimleri için hazırlanan İstanbul Sokakta ekinin toplatması olduğu gerekçesiyle binaya girdi. Ancak baskının nedeninin sadece toplatma olmadığı ortaya çıktı. Yaklaşık 4,5 saat binada kalan ve arama yapan polis, binaya girer girmez çalışanlarımızın cep telefonlarına el koydu. Bütün dijital materyallerle birlikte (hafıza kartları ve sim kartlar) ajansımızda kullanılan sunucu, 11 bilgisayar kasası ve 3 hard disk, 6 laptop, 6 cep telefonu arama sonunda götürüldü. Ayrıca, kütüphanemizde bulunan kitaplar da tek tek incelendi.
 
Bugüne kadar hiçbir toplatma kararında gözaltı işlemi yapılmazken, ajansımız çalışanları İsminaz Temel, Serdal Işık, Havva Cuştan, Mehmet Acettin ve Ozancan Sarı ile birlikte büromuzda misafir olarak bulunan ESP MYK Danışmanı Deniz Bakır ve Gülçin Aykul gözaltına alındı. Çalışanlarımız ve misafirlerimiz İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube'ye götürüldü.
 
Gözaltı gerekçesi açıklanmazken, dosyada gizlilik kararı olduğu öğrenildi. Soruşturma numarası ve savcısı bile daha belli olmayan saldırıda, bütün işlemleri Güvenlik Şube yapmasına rağmen, TEM şubeye göre işlemler yapılıyor.
 
Ajansımız, bütün dijital materyallerine polisin el koyması nedeniyle haber girişi yapamadı. Şu an itibarıyla haber akışımız başlamış bulunmaktadır.