23 Eylül 2024 Pazartesi

Al Masdar: Suriye Ordusu İdlib'e ilerliyor

İdlib'de çetelere yönelik operasyonlarına devam eden Suriye Ordusu, ondan fazla kasaba ve köyü çetelerden geri aldı.

Suriye Ordusu, İdlib'de çetelere yönelik operasyonlarını sürdürüyor. Al Masdar'da yer alan habere göre; Perşembe günü İdlib'in güneydoğu kırsalındaki Ümm Celal kasabasına yönelik başlatılan operasyonda ondan fazla kasaba ve köy çetelerden geri alındı.

Haberde, şehirde çeteler ile yaşanan çatışmaların ardından Suriye Ordusunun Ümm Celal'in tam kontrolünü sağlayabildiği belirtildi.

Ümm Celal'in alınmasının ardından İdlib'in güneydoğu kırsalına operasyonunu sürdüren Suriye Ordusunun, El-Kaide kökenli Heyet-i Tahrir'uş Şam'dan bir düzine kasaba ve köy ele geçirdiği aktarıldı.

Al Masdar News'in, saha raporlarına dayandırdığı bilgiye göre, Suriye Ordusu Abu Hayyat, Umm Teinah, Sihal, Birisah ve diğer birkaç kasaba ve köyü ele geçirdi.

Suriye Ordusunun hedefinin Ma'arat Al-Nu'man'ın olduğunu belirtirken, ordunun bir kaç saat içerisinde kentin dış mahallelerine ulaşacağı aktarıldı.

Ma'arat Al-Nu'man stratejik Hama-İdlib Otoyolu'na (M-5 Karayolu) yakınlığı nedeniyle İdlib'in güneyindeki en önemli şehirlerden biri olarak biliniyor.