24 Eylül 2024 Salı

Ankara'da fedai eylem gerçekleştiren gerillaların kimlikleri açıklandı

Halk Savunma Merkezi (HSM) Karargah Komutanlığı, Ankara'da İçişleri Bakanlığı'na 1 Ekim günü fedai eylem gerçekleştiren Ölümsüzler Taburu gerillalarının kimlik bilgilerini açıkladı.

Halk Savunma Merkezi (HSM) Karargah Komutanlığı, Ankara'da İçişleri Bakanlığı'na 1 Ekim günü fedai eylem gerçekleştiren Ölümsüzler Taburu gerillalarının kimliklerini açıkladı.

Halk Savunma Merkezi (HSM) Karargah Komutanlığı açıklaması şöyle: "1 Ekim 2023 günü saat 09:30'da Ankara merkezindeki TC İçişleri Bakanlığı mekanına yönelik Ölümsüzler Taburumuza bağlı bir timimiz tarafından fedai eylem gerçekleştirildiğini açıklamış, fedai yoldaşlarımızın ayrıntılı kimlik bilgilerini paylaşacağımızı açıklamıştık.

Bu tarihi ve görkemli eylemi profesyonelce gerçekleştiren fedai timimiz Rojhat Zîlan (Özkan Şahin) ve Erdal Şahin (Hasan Oğuz) yoldaşlarımızdır. Tarihi kahramanlık eylemleri ile sömürgeci soykırımcı düşmanı sarsan ve bir döneme damgasını vurarak sembolleşen Rojhat ve Erdal yoldaşlarımızın başta değerli aileleri olmak üzere tüm yurtsever Kürdistan halkımıza başsağlığı diliyoruz. Ölümsüzler Taburumuzun fedai şehitlerinin Apocu yaşam ve yoldaşlık tarzına, mücadele çizgisine, fedailik duruşlarına, profesyonelliklerine, büyük intikam gücü oluşlarına ve bize zaferi emreden büyük eylemlerine sonuna kadar bağlı kalacağımızın ve kendimize mücadele kılavuzu yaparak mücadelelerini mutlaka zafere ulaştıracağımızın sözünü veriyoruz."

Gerillaların kimlik bilgileri şu şekilde:

Kod Adı: Rojhat Zîlan
Adı Soyadı: Özkan Şahin
Doğum Yeri: Wan
Anne – Baba Adı: İpek–Mehmet

Kod Adı: Erdal Şahin
Adı Soyadı: Hasan Oğuz
Doğum Yeri: Mersin
Anne – Baba Adı: Ramziye – Abdulselam