20 Eylül 2024 Cuma

Ankara'ya yürüyen kamu emekçileri Flormar işçilerini ziyaret etti

OHAL KHK'larıyla görevlerinden ihraç edilen Boran Atıcı, Kenan Güngördü, Sinan Yerdelen ve Berfin Aslan'ın başlattığı Ankara yürüyüşünde ilk durak Flormar direnişi oldu. AKP'li Zeytinburnu Belediyesi'nden işten çıkarılan Kenan Güngördü, Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki görevinden ihraç edilen Sinan Yerdelen, Kadıköy Belediyesi'ne ataması yapıldığı halde Gezi Davası yargılaması devam ettiği gerekçesiyle işe alınmayan Boran Atıcı ile Zeynep Kamil Kadın ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ndeiş hakkı elinden alınan Berfin Aslan, "İşimizi geri istiyoruz" sloganıyla Ankara'ya yürüyor.

Yürüyüşlerinin ikinci gününde Gebze Organize Sanayi Bölgesi'nde, direnişteki Flormar işçileriyle bir araya gelen kamu çalışanlarından Atıcı; ''Bizi buraya getiren süreçler aynıdır. Siz anayasal hakkınız olan sendikalı olma hakkınızı kullanarak işsiz kaldınız. Biz de anayasal haklarımız masumiyet karinesi ve çalışma hakkımız engellenerek işsiz kaldık'' diye belirtti. Varolan süreçte direniş ve dayanışmanın önemini dile getiren Atıcı sözlerine ''Biz burada sadece bir iş emek mücadelesi değil, aynı zamanda hak hukuk mücadelesi veriyoruz. Direniş ve dayanışma hattımızı ortaklaştırmak için sizleri ziyarete geldik'' diyerek devam etti.

Gebze Petrol-İş Şube Başkan Yardımcısı Şivan Kırmızıçicek ise, direnişlerinin 134. gününde olduklarını belirterek, KHK ile haksız yere işlerinden çıkartılan kamu emekçilerinin direnişlerini selamladıklarını söyledi. Kırmızıçiçek, ''Nerede bir direniş varsa, nerede bir emek mücadelesi varsa bu mücadeleleri birleştirmeye ve dayanışmayı büyütmeye, kamuoyunu ve sınıf dostlarını duyarlı olmaya çağırıyoruz.' dedi.