25 Eylül 2024 Çarşamba

Antakya halkı kamulaştırma kararına karşı eylem yaptı

Depremden etkilenen halkın hala temel ihtiyaçları karşılanmazken Antakya'da TOKi inşaatları için kamulaştırma yapılıyor. Halka ait bahçe, tarla ve sit alanları kamulaştırılırken Dikmece Mahallesi halkı yürüyüşle kamulaştırmayı protesto etti.

On binlerce kişinin AKP-MHP iktidarının politikaları sonucu katledildiği, hayatta kalanların ise açlık, yoksullukla sokakta yaşamaya mahkum edildiği Maraş merkezli depremlerde en çok yıkımı yaşayan Antakya'nın birçok bölgesinde TOKİ inşaatları için kamulaştırma yapılıyor.

Halka ait olan bahçeler, tarlalar ve sit alanları kamulaştırılan alanlar arasında.

Antakya Dikmece Mahallesinde bulunan zeytinlikler ve tarım arazileri üzerine yapılacak olan park, hastane, TOKİ inşaatları için kamulaştırılma kararı verildi. Dikmece Mahallesinde yaşayan halk yaptıkları yürüyüşle kamulaştırma kararlarına tepki gösterdi.

"Unutmak yok affetmek yok helalleşmek yok", "Direne direne kazanacağız", "Bu daha başlangıç mücadeleye devam" sloganlarıyla yürüyen mahalleli, "Biz şimdi size soruyoruz. Siz buraya gelmemişken, daha biz enkazın altındakileri çıkarırken hangi ara bunu yaptınız? Biz yaralılarımızla, ölülerimizle uğraşırken, henüz yasımızı bile tutamamışken, sokakta kalanlara çadır, su ararken siz bu rantın, bu TOKİ’nin, bu inşaatların hesabını mı yapıyordunuz? Yuh olsun size" sözleriyle tepki gösterdi.