23 Eylül 2024 Pazartesi

Antalya'da tecavüz sanığına 16 yıl hapis cezası

Antalya'da Ç.Y.'ye cinsel saldırıda bulunan Murat K., Ç.Y.'nin "rızası" olduğunu iddia etti. Öte yandan skandal bir savunmaya imza atan sanık avukatı seks işçilerini aşağılayarak Ç.Y.'nin seks işçisi olduğunu ileri sürdü ve savunmasına itibar edilmemesi gerektiğini iddia etti, tecavüzü meşrulaştırdı. Mahkeme heyeti ise görüntülere rağmen Murat K.'ya 16 yıl 9 ay hapis cezası verdi. 

Antalya'da çalıştığı işyerinden çıkan Ç.Y.'yi taksi durağına bırakma bahanesiyle aracına alan ve tecavüz eden Murat K.'nın yargılandığı davanın karar duruşması Antalya 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Karar duruşmasına sanıklardan Murat K. tutuklu bulunduğu cezaevinden SEBGİS aracılığıyla katılırken, tutuksuz sanık G.K., taraf avukatları ile birlikte Ç.Y.'nin annesi ile avukatları ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatları salonda hazır bulundu. Mahkeme heyeti, Ç.Y.'nin avukatların kovuşturmanın genişletilmesi talebinin dosyanın geldiği aşama göz önünde bulundurarak, reddetti. Bunun üzerine avukatlar taleplerini yeniledi.

Ç.Y.'NİN AVUKATI YALÇIN'IN TALEBİ GEREKÇESİZ REDDEDİLDİ
Ç.Y.'nin avukatı Bilgenur Yalçın, HTS kayıtlarını sunarak dosyaya GSS kayıtları talep etti. Müvekkilinin patronu ve aynı zamanda tanık olarak ifadesi alınan Şakir Çaksen'in "Para alışverişi nedeniyle fuhuşa aracılık" suçundan ceza alması gerektiğini belirterek, "Cinsel saldırıdan haberdar olup cezalandırılması gerekir" dedi. Çaksen hakkında suç duyurusunda bulunan Yalçın'ın talebi hiçbir gerekçe sunulmadan mahkemece reddedildi. Yalçın, iki sanığın da cezalandırılmasını istedi.

‘GÖNLÜ VARDI' İDDİASINDA BULUNDU
Ç.Y.'nin avukatlarından Nagiha Bulduk, G.K. hakkında mahkumiyet kurmak için yeterli delil olduğunu aktararak, "İddia makamının Murat K. dair sunduğu mütalaaya ek olarak TCK 102/3D'inde uygulanmasını talep ediyoruz" dedi. Murat K. savunmasında, tecavüz olayına dair Ç.Y.'nin "Gönül rızası vardı. İntihara eğilimli bir kişiliğe sahip. Uyuşturucu suçunda dosyaları var" diyerek, beraatini istedi. G.K. üzerine atılı suçlamaları reddederek, iddia makamının mütalaasına takıldığını belirterek, beraatini istedi.

SANIK AVUKATINDAN SKANDAL SAVUNMA
Sanık avukatı ise skandal bir savunmaya imza attı. Ç.Y.'nin seks işçisi olduğunu iddia etti. Savunmasıyla seks işçilerini de aşağılayan sanık avukatı, Ç.Y.'nin savunmasına itibar edilemeyeceğini öne sürdü ve sanığın beraatini istedi. Hızını alamayan sanık avukatı, görüntülerde Ç.Y.,'yi sadece taciz ettiğini ancak "cinsel saldırı" suçunu işlemediğini ileri sürdü.

Mahkeme heyeti sanık G.K. delil yetersizliğinden ötürü beraatine karar verdi. Heyet, Murat K.'ye "nitelikli cinsel saldırı" suçundan 12 yıl, "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçundan 4 yıl 6 ay, "hakaret" suçundan 3 ay ve "yağma" suçundan beraatine karar verdi.