25 Eylül 2024 Çarşamba

AvEG-Kon yaz kampı başladı

AvEG-Kon'un bu yıl dördüncüsünü organize ettiği yaz kampı başladı. İki hafta sürecek kampta siyasal tartışmaların yanı sıra kültürel etkinlikler de düzenlenecek.

AvEG-Kon 4. Yaz Kampı Fransa'nın Akdeniz sahilinde başladı. 25 Temmuz Cumartesi günü başlayan kampa Almanya, İsviçre, İngiltere, Belçika, Hollanda ve Fransa'nın değişik kentlerinden çok sayıda kişi katıldı. İki hafta boyunca sürecek olan kampta kültürel ve sanatsal etkinliklerin yanı sıra siyasal sohbetler gerçekleştirilecek. Ayrıca çevrede bulunan doğal ve tarihi bölgelere geziler düzenlenecek.

Katılımcıları karşılayan kamp komitesi adına açılış konuşması yapıldı. Kampın, kapitalist sistemin tatil anlayışına karşı kolektif bir tatil düzenlemek istediklerini belirten komite, tüm yaşamın kolektif örgütleneceği kaydedildi.

Komisyonların yanı sıra kültür, çocuk, basın, spor ve gezi komisyonları çalışmalara başlarken, habercilik ve haber yazma teknikleri, fotoshop ve mizampaj çalışması, kurum çalışmasında proje hazırlama konularında da atölyeler kuruldu.

Kampta, "Yaşadığımız süreçteki toplumsal mücadeleler", "Sisteme karşı mücadelede tutsakları ve şehitleri sahiplenmek", "Kadın özgürlük mücadelesi ve güncel görevler", "Pandemi sonrası Avrupa, Türkiye ve Kürdistan'daki siyasal gelişmelerin yönü", "Devrimci yaşam ve mücadele" başlıklarında tartışmalar yapılacak.

3 yıldır kamp katılımcıları tarafından çıkarılan Kampın Sesi gazetesinin ilk sayısı da çıkarıldı. Günlük olarak çıkacak olan  gazete mizah ağırlıklı olacak.