25 Eylül 2024 Çarşamba

Hizbullah, Tel Aviv'deki Mossad üssünü hedef aldı

Lübnan Hizbullahı, siyonist İsrail'in Lübnan'a dönük saldırılarına cevap olarak Tel Aviv'deki Mossad karargahını ve pek çok askeri üssü hedef aldı.

Lübnan Hizbullahı, siyonist İsrail'in Lübnan'ın güneyi ve doğusuyla, başkent Beyrut'taki hava saldırılarına karşı olarak, İsrail'in elindeki pek çok işgal altındaki bölgeye roket attı. Tel Aviv'deki Mossad karargahına da füze saldırısı düzenlendi.

Lübnan'dan atılan roketler nedeniyle çok sayıda noktada saldırı alarmları çaldı. İsrail ordusunun hava saldırıları devam ederken Lübnan'dan İsrail'e yaklaşık 400 roket atıldığı açıklandı. Lübnan sınırına yakın Kiryat Shimona'da belediyenin deposuna isabet eden bir roket nedeniyle yangın çıktı. İsrail'in kuzeyinde bazı noktalarda açık alanlara, yol kenarlarına roketler düştüğü bildirildi.

Hizbullah tarafından atılan füzeler nedeniyle Hayfa'da da saldırı alarmları çaldı.

Hizbullah tarafından, Megiddo Askeri Havaalanı ve Ramat David üssü, İsrail ordusunun kuzey bölgesine ulaşım ve lojistik destek sağlayan ana üs olan Amos Üssü'nün, Lübnan sınırına yaklaşık 60 kilometre uzaklıktaki Zihron bölgesindeki bir patlayıcı madde fabrikasının da hedef alındığı açıklandı.