25 Eylül 2024 Çarşamba

Avrupa'da komünistlerden 1 Mayıs çağrısı

Avrupa'da komünistler 1 Mayıs çalışmalarını sürdürüyor. Fransa, Almanya ve İskoçya'da süren çalışmalarda, işçi ve emekçilere, kadınlara, gençlere kapitalist sömürü ve son dönemde çıkarılan 'güvenlik' adı verilen yasalara karşı alanlara çıkma çağrısı yapıldı.

Avrupa'da 1 Mayıs çalışmalarını sürdüren komünistler, polise özel yetki tanıyan yasalara ve kapitalist sömürü düzenene karşı 1 Mayıs'ta alanlara çağrı yaptı.

Fransa'nın Paris kentinde Türkiyeli Göçmen İşçiler Kültür Derneği (ACTIT) ve Sosyalist Kadınlar Birliği (SKB) üyeleri 1 Mayıs çalışmalarını kapsamında Paris banliyölerindeki merkez tren istasyonları önünde bildiri dağıttı, 1 Mayıs'ta Republique Meydanı'nda başlayacak yürüyüşe katılım çağrısı yaptı.

Yerli ve göçmen işçilere "hak ve özgürlüklerimiz için 1 Mayıs'ta sokağa, eyleme" çağrısı yapan ACTIT ve SKB üyeleri, "Pandemi koşulları kapitalist sömürü ve eşitsizliği net bir biçimde ortaya koydu. İşçi ve emekçilerin biriken öfkesinden korkan egemenler, yeni güvenlik yasalarıyla demokratik haklarımızı bir bir tırpanlıyor. Öfkemizi 1 Mayıs'ta sokakta gösterelim" diye seslendi.

MLKP'LİLERDEN 1 MAYIS ÇAĞRISI
Marksist Leninist Komünist Parti (MLKP) tarafından çıkarılan bildiri ve afişler, Avrupa'nın pek çok ülkesinde dağıtıldı. MLKP'liler, Paris'te Türkiye ve Kürdistanlı göçmen işçilerin yoğun olarak yaşadığı Strasburg Saint Dennis ve Villiers le Bel banliyösünde Türkçe, Kürtçe ve Fransızca afişler astı.

Almanya'nın Mannheim kentinde de "Yaşasın 1 Mayıs, Es lebe 1 mai, Biji yek gulan" yazılı pankart asan MLKP'liler, bildiri dağıtımı gerçekleştirdi.

İskoçya'nın başkenti Edinburgh'ta da MLKP taraftarları 1 Mayıs çağrısı içeren pullamaları dağıttı. Komünistler yaptıkları konuşmalarla 1 Mayıs günü saat 11.30 da Edinburgh  Princes Street'te yapılacak mitinge çağrı yaptı. Aynı zamanda Edinburgh'un en işlek yerine İngilizce, "Yaşasın 1 Mayıs" yazılı pankart asıdı.