2 Ekim 2024 Çarşamba

Avukatlardan Ebru ve Aytaç için 'acil tahliye' talebi

Avukat Sinan Zincir, Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal'ın sağlık durumlarının kritik aşamada olduğuna dikkati çekerek, 'acil tahliye' talebini yineledi. Avukatlar açıklamanın engellenme girişimine "Hepimiz Ebru'yuz, hepimiz Aytaç'ız" sözleriyle tepki gösterildi.

Ölüm orucundaki Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal'ın meslektaşları bir kez daha İstanbul Barosu önünde açıklama yaptı. 

Adalet İçin Hukukçular, Avukatlar Sendikası, Avukat Hareketi, Çağdaş Avukatlar Grubu, ÇHD İstanbul Şubesi, Demokrasi İçin Hukukçular, Hukuk Hareketi Platformu, Hukukta Sol Tavır Derneği, Kartal Hukukçular Derneği, Katılımcı Avukatlar, ÖHD İstanbul Şubesi, Özgürlükçü Demokrat Avukatlar, Sosyal Hukuk, Toplumsal Hukuk çağrısıyla bir araya gelen avukatlar, "Adalet sağlansın, Ebru ve Aytaç yaşasın" pankartı açtı. 

Polis önce avukatların basın açıklaması yapmasını engellemek istedi ancak polislerle yapılan görüşmenin ardından açıklama yapıldı.

Açıklamaya HDP Milletvekili Musa Piroğlu, CHP İstanbul Milletvekili Avukat Sezgin Tanrıkulu da katıldı.

Basın açıklamasını okuyan Avukat Sinan Zincir, avukatların durumlarının kritik aşamada olduğuna dikkati çekerek, "acil tahliye" talebini yineledi. Zincir "Ebru'yla derdiniz ne? Bu toprakların özgürlükçü avukatları ile derdiniz ne? Çünkü işkencelerinizi açığa çıkardık. Ebru'yu ve Aytaç'ı yaşatacağız. Bugünden itibaren her yerde sesimizi yükselteceğiz, adaleti sağlamak için mücadele edeceğiz. Hepimiz Ebru'yuz, hepimiz Aytaç'ız. Onların direnişi bizim direnişimizdir. Her platformda adalet, hakikat için, demokrasi için haykırmaya devam edeceğiz. Biat etmeyeceğiz, susmayacağız" diye konuştu.