22 Eylül 2024 Pazar

Aygül, Gülistan'ın taşıdığı dövizle 8 Mart'ta sokakta olacak

Gülistan'ın her 8 Mart'ta alanlarda olduğunu kaydeden Aygül Doku, kardeşinin "sen bağır ki şiddet sussun" dövizini taşıdığını belirtti ve bundan sonra bu dövizle alanlarda olacağının altını çizdi. Aygül, kardeşi için dayanışma çağrısında bulundu. 

Kameralarla dolu, "güvenlik" adı altında asker-polis yığınağı yapılan Dersim'de Munzur Üniversitesi öğrencisi Gülistan Doku, 5 Ocak 2020'den bu yana kayıp. Ailenin tüm taleplerine ve mücadelelerine rağmen yetkililer Gülistan'ı bulmamak için elinden geleni yaparken, Zainal Abarakov ile polis üvey babası Engin Yücer tüm delillere rağmen korundu. 

Evlatlarının akıbetini sormak için 1 Ocak'ta Tunceli Adliyesi önünde Adalet Nöbeti'ne başlayan Doku ailesi, nöbetlerini Ankara'ya taşımıştı. Meclis'te siyasi partilerle görüşen Doku ailesi Adalet Bakanlığı'ndan da randevu istemiş reddedilmesi üzerine bakanlık önünde nöbet tutmak istemişti. 

Ancak aile polis saldırısına maruz kaldı darp edilerek gözaltına alındı. Kamuoyunda oluşan tepki üzerine Adalet Bakanlığı'ndan aranan aileye, haftaya bir randevu verileceği belirtildi. 

Gülistan'ın akıbeti, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde de sokakta sorulacak. Kardeşi Gülistan'ın her 8 Mart'ta alanlarda olduğunu vurgulayan ablası Aygül Doku, hep "Sen bağır ki şiddet sussun" dövizi taşıdığını söyledi. Bundan sonra her 8 Mart'ta kardeşinin kaldırdığı dövizi taşıyacağını dile getiren Doku, "Gülistan'ın sesi olmaya devam edeceğim. Nefes aldığım sürece pankartı benim elimde olacak. Gülistan o pankartı kaldırırken bütün canlılar adına kaldırdı. Benim de bütün canlılardan istediğim Gülistan'ı karanlıkta bırakmamaları. Karanlıkta kalmayı hak etmiyor, kimse hak etmiyor" dedi.

Gülistan Doku'nun kadın bilinciyle hareket ettiğini vurgulayan abla Doku, "Gülistan, babam izin vermemesine rağmen Özgecan Aslan kardeşimiz için Mersin'de yapılan eyleme katılan bir kadındı. Ceren Özdemir öldürüldüğünde de aynı şekilde tepkisini ortaya koyan bir kadındı. Gülistan kadın olaylarına çok duyarlıydı, kimliğine bakmazdı. Ben de herkesten, kimliği ne olursa olsun Gülistan'ı karanlıkta bırakmamalarını istiyorum" ifadesinde bulundu.