2 Ekim 2024 Çarşamba

Aytaç Ünsal ölüm orucu eylemini sonlandırdı

"Adil yargılanma" talebi ile 215 gündür ölüm orucunda olan avukat Aytaç Ünsal ölüm orucu eylemini sonlandırdığını açıkladı. Ünsal açıklamanın ardından tedavi için hastaneye kaldırıldı.

"Adil yargılama" talebiyle ölüm orucunda olan, dün Yargıtay 16'ncı Ceza Dairesi tarafından hakkında tahliye kararı verilen Avukat Aytaç Ünsal, ölüm orucunun 215'inci gününde eylemini sonlandırdığını açıkladı.

'BURUK BİR SEVİNÇ YAŞIYORUZ'
Bugün Ünsal'ın da avukatlarından olduğu İstanbul'daki Halkın Hukuk Bürosu'nun ofisinde baro başkanları ve milletvekillerinin katılımı ile son duruma ilişkin basın açıklaması düzenlendi.

Açıklamada söz alan Didem Baydar Ünsal, Ebru Timtik'in adalet mücadelesinde hayatını kaybettiğini hatırlatarak şunları söyledi: "Aytaç yanımızda olduğu için sevinçliyiz ama Ebru ablamızı kaybettiğimiz için buruk bir sevinç yaşıyoruz. Ama anısını yaşatacağız, her yerde Ebru Timtik'in adını, yüzünü görecekler."

İzmir Baro Başkanı Özkan Yücel de Aytaç Ünsal'ın tedaviyi kabul ettiğini açıkladı. Yücel, "Baro başkanları olarak adil yargılanma talebinin her zaman arkasında olacağız, hem bu dosyada hem de tüm davalarda. Bu mücadele varlık mücadelemizdir, avukat olma, insan olma mücadelemizdir. Aytaç ölüm orucuna son verdi, birlikte mahkeme salonlarında mücadele etme isteğimizi kabul etti" dedi.

Açıklamada, Yargıtay'ın bu kararı 10 gün önce almış olduğu takdirde Ebru Timtik'in de yaşayabileceği ifade edildi. 

'YARGI VARMIŞ GİBİ YAPMAYACAĞIZ'
Halkın Hukuk Bürosu da konuya dair şu açıklamayı yaptı:

"238 günlük açlığıyla ölümsüzleşen Avukat Ebru Timtik ve 215 günlük açlığıyla Avukat Aytaç Ünsal hiçbir biçimde teslim olmama irademizin açık ve güvenilir bir göstergesidir. Faşizmi normalleştirmeyeceğiz, yargı varmış gibi, anayasa yürürlükteymiş gibi, yasalar bağlayıcılığını sürdürüyormuş gibi yapmayacağız. Yoksullara dayatılan bu zulüm düzenini kabul etmeyeceğiz. Yaşamımızın ve mücadelemizin değeri, halka yönelmiş düşmanlığa barikat olabilmek, umudu ve direnişi büyütmekten geçiyor. Büromuz halkın adalet mücadelesinin en öndeki barikatı olmayı sürdürecektir."

Ünsal ile birlikte adil yargılanma talebiyle ölüm orucunda olan avukat Ebru Timtik, eyleminin 238. Gününde, 27 Ağustos'ta hayatını kaybetmişti.