24 Eylül 2024 Salı

Bağımsız Maden-İş direnişi 4. gününde

Sendika ve emek düşmanı Yeni Anadolu Madenciliğin haklarını gasp ederek işten attığı Bağımsız Maden-İş üyesi Ramazan Gündoğan'ın direnişi 4. gününde. Kazanana kadar direnişin süreceğini belirten Gündoğan, dayanışma çağrısı yaptı.

Bağımsız Maden-İş'in Soma TKİ önündeki direnişi 4. gününde. Yeni Anadolu Madencilikte maruz kaldığı hukuksuzluklar karşısında sendikalı olan Ramazan Gündoğan, hakkında tek bir tutanak dahi olmadığı halde "disiplin" suçunu işlediği iddiasıyla işten atıldı.

3 buçuk ay sendika ve Gündoğan muhatap bulamazken, Yeni Anadolu Madencilik ve TKİ sorumluluğu üstünden atmaya çalışıyor.

"Vur vur inlesin TKİ dinlesin", "Susma sustukça sıra sana gelecek" sloganlarının atıldığı direniş alanında madenciler baretleri yere vurarak ses çıkarma eylemi yapıyor.

"Bugün Ramazan'ı işinden eden yarın seni de eder. Gün birlik günü" pankartının açıldığı direnişin 4. gününde Gündoğan, "Bu eylem sonuç bulunana kadar devam edecektir. TKİ önündeyiz Soma'da hakkımızı alana kadar devam edeceğiz" dedi.