23 Eylül 2024 Pazartesi

Bakırköy Belediyesi emekçileri: Emeğimiz onurumuzdur

Tüm Bel-Sen üyesi Bakırköy Belediyesi emekçileri, toplu sözleşme hakları ve ücretsiz izne gönderilen iş arkadaşları için Özgürlük Meydanı'nda eylem yaptı.

Bakırköy Belediyesi'nde çalışan Tüm Bel-Sen üyeleri, belediye yönetiminin toplu sözleşme görüşmeleri sürecini uzatmasına karşı ve Türkiye'yi etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını döneminde ücretsiz izne çıkartılan iş arkadaşları için Bakırköy Özgürlük Meydanı'nda eylem yaptı.

Eylemde Bakırköy Belediyesi Başkanı Bülent Kerimoğlu'na çağrıda bulunan emekçiler, toplu sözleşme haklarından vazgeçmeyeceklerini belirtirken, "İşçi arkadaşlarımız 1100TL ile açlığa sefalete mahkûm edildiler" denildi.

Basın açıklamasında belediye yönetiminin taleplerine karşılık vermediğinin altını çizen işçiler, "Ne yazık ki seçilmişler, seçimden önce ayrı seçimden sonra apayrı söylem içindeler. Bu duruma karşı kulak tıkamaya devam edeceklerse, bu sorun kitlesel hal alarak meydanlarda çözülecek demektir. Kim emekçiyi karşısına almışsa her zaman kaybetmiştir" ifadelerini kullandı.