23 Eylül 2024 Pazartesi

Bakırköy Belediyesi emekçileri: Taleplerimiz kabul edilmezse iş bırakacağız

Bakırköy Belediyesinde çalışan Genel-İş ve Tüm Bel-Sen üyeleri, bir kez daha belediye önüne yürüdü. Emekçiler TİS görüşmelerine bir an önce başlanmasını talep etti.

İstanbul Bakırköy Belediyesinde çalışan Tüm Bel-Sen ve Genel-İş üyeleri, yaptıkları ortak eylemle toplu iş sözleşmesi haklarını istedi.

Bakırköy Özgürlük Meydanı'nda yapılan eyleme DİSK'e bağlı Gıda-İş, Cam Keramik-İş, İletişim-İş sendikaları da destek verdi. Eylemde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ve parti yöneticilerinin maskelerini takan tiyatro oyuncuları, CHP'nin seçim vaatlerini dile getirdi.

Daha sonra emekçiler buradan Bakırköy Belediyesi binasına yürüdü. Burada açıklama yapan Tüm Bel-Sen İstanbul 1 No'lu Şube Başkanı Adem Erdem, "Artık sıkacak diş, tahammül edecek süre, elimizden alınacak ekmek kalmamıştır. Tek yol işverenin taleplerimizi yerine getirmesidir. Bu yolda iş bırakma eylemimizin eli kulağındadır. Bütün sorunların ana kaynağı çözümsüzlükte direnen, kaostan beslenmeyi alışkanlık haline getirmiş Bülent Kerimoğlu'nun kendisidir. Taleplerimizin karşılanmaması halinde demokratik haklarımızı ısrarla ve arttırarak kullanacağımızı, eylemlerimizi iş bırakmaya evireceğimizi bildiriyoruz. Zam taleplerimizin karşılanmasını, toplu sözleşmenin neticelendirilmesini, işten atılan arkadaşlarımızın bir an önce işe geri alınmasını istiyoruz" dedi.

Öte yandan daha önce eylemlere katılan Genel-İş üyesi iki işçi ise "İş güvenliğini tehlikeye atma" iddiasıyla işten atıldı.