23 Eylül 2024 Pazartesi

Bakırköy Belediyesi'ne 'emek düşmanlığından vazgeç' uyarısı

Sendikalı olduğu için Tiyatro Müdürlüğü'nde çalışan işçileri işten atan ve sürgüne gönderen Bakırköy Belediyesi protesto edildi, emek düşmanlığından vazgeçme uyarısı yapıldı. 

Bakırköy Belediyesi'ne bağlı Tiyatro Müdürlüğü'nde Belediye-İş Sendikası'na üye 3 işçinin işten atılması ve 17 işçinin sürgün edilmesi belediye önünde protesto edildi. Belediye-İş Sendikası 2 Nolu Şube tarafından düzenlenen eylemde, Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu'na, "Emek düşmanlığından vazgeç" uyarısı yapıldı.

"Bakırköy işçisi köle değildir" yazılı pankartın taşındığı eyleme, HDP Milletvekili Musa Piroğlu da katıldı.

Basın metnini okuyan Belediye-İş Sendikası 2 Nolu Şube Başkanı Savaş Doğan, Belediye Başkanı'nın iki ay önce 10 işçiyi işten attığını, zorlu çalışma koşullarına ve sürgüne dayanamayan 12 işçinin de işten ayrılmak zorunda kaldığını aktardı. Bununla yetinmeyen Kerimoğlu ve özel ekibinin, cuma günü 3 işçiyi daha işten çıkararak, 17 işçiyi sürgün ettiğine dikkat çekti.

Doğan, "Emeğe, emekçilere, örgütlülüğe bu öfke, bu kin niye? Yapılan bunca zulüm ve eziyet, insan ve emek düşmanlığı niye" diyerek tepki gösterdi. Doğan son olarak şunları söyledi: "Tek adam anlayışı ülkeyi uçurumun eşiğine getirdi. Sen de tek adam anlayışınla Bakırköy'ü uçurumunun aşağısına atma. Atılan arkadaşlarımızı işe geri al. Sürgünleri ve baskıları durdur."

Eylem, "Atılan işçiler geri alınsın", "Hak, hukuk, adalet" ve "Bakırköy uyuma, emekçine sahip çık" sloganlarıyla sona erdi.