25 Eylül 2024 Çarşamba

Bakırköy Hapishanesi mahkeme kararını yok sayıyor

Sosyalist tutsak Birgül Mızrak, hapishanede sanat alanındaki üretimlerini sürdürmek için Sanat ve Hayat Dergisine abone oldu. Mızrak'ın başvurduğu mahkeme, derginin tarafına verilmesini ancak hapishane mahkeme kararını yok  sayarak Sanat ve Hayat Dergisini hala vermiyor. Öte yandan Mızrak'a yan flüt metodu çalışma kitabı da fotokopi olduğu gerekçesiyle verilmiyor.

Bakırköy Kadın Kapalı Hapishanesinde hak ihlalleri sürüyor. Sosyalist tutsak Birgül Mızrak'a bir yıl önce abone olduğu Sanat ve Hayat Dergisi mahkeme kararına rağmen verilmiyor.

Şiir ve besteleri bulunan sosyalist Mızrak, bir yıl önce Sanat ve Hayat Dergisine abone oldu. Dergi idare tarafından kendisine verilmeyince Mızrak yargı yoluna gitti.

Mahkemede derginin Mızrak'a verilmesi kararı çıktı. Ancak hapishane idaresi mahkeme kararını yok  sayarak, basın ilan kurumu ilanları dergide yer almadığı gerekçesiyle Sanat ve Hayat Dergisini Mızrak'a vermiyor.

Hapishanede üretimlerine devam etmeye çalışan Mızrak'a ayrıca yan flüt metodu çalışma kitabı da fotokopi olduğu gerekçesiyle verilmedi.

Bakırköy Kadın Kapalı Hapishanesi hukuk yok sayan keyfi bir uygulamayla sosyalist bir sanatçının hapishanede üretim yapmasını engelliyor.