25 Eylül 2024 Çarşamba

Bandırma'da direnişçiler kan kusuyor

Bandırma T Tipi Hapishanesi'nde bulunan PKK dava tutsağı Ömer Dorudemir, telefonla görütüğü ailesine, aradan geçen zamana rağmen hala direnişçilerin hastanemelere kaldırılmadığını, tedavi edilmediğini ve bazı tutsakların kan kustuğunu bildirdi.
Bandırma 1 Nolu T Tipi Hapishanesi'nde bulunan PKK dava tutsağı Ömer Dorudemir, açlık grevi ve ölüm orucu direnişinin ardından direnişçi tutsakların hastanelere sevk edilmediğini, bazı tutsakların kan kustuğunu kaydetti. 
 
Haftalık telefon görüşmesi hakkı kapsamında bugün ailesini arayan Dorudemir, "Direnişin zaferle sonuçlanması, İmralı kapılarının aralanmasından büyük coşku ve moral duyduk. Bu direnişi büyüten başta analarımız ve sosyalistler olmak üzere herkese devrimci selam ve sevgilerimizi gönderiyoruz. Biz kazanacağız. Sonuç muhteşem olacak" dedi. 
 
97 gün direnişte yer alan Dorudemir, aradan geçen zamana rağmen hala sağlık durumu ciddi olan tutsakların hastanelere sevk edilmediğini kaydetti. Dorudemir, bazı tutsakların kan kustuğunu da bildirdi.
 
Dorudemir, "Gerekli tedavi ve önlemlerin alınması için hastaneye sevkimizin yapılmasını istiyoruz. Bunun için tüm yetkili kurumların bir araya gelerek, harakete geçmeseni istiyoruz. 140 gündür açlık grevinde olup hâlâ tedavisi yapılmayan arkadaşlarımız var" dedi.
 
 En acil şekilde Bandırma 1 Nolu T Tipi'ne bir avukatın kendilerini ziyaret etmelerini isteyip.