24 Eylül 2024 Salı

Baran Serhat Van'da anıldı

Rojava'nın Serêkaniyê kentinde düzenlenen suikast sonucu yaşamını yitiren Bayram Namaz HDP İl binasında yapılan etkinlikte anıldı.
Rojava'nın Serêkaniyê kentinde düzenlenen suikast sonucu yaşamını yitiren Bayram Namaz (Baran Serhat) Van'da yapılan etkinlikle anıldı. HDP İl binasında yapılan etkinliğe HDP, HDK, ESP temsilcileri katıldı.
 
Rojava, devrim ve sosyalizm mücadelesinde yaşamını yitirenler anısına saygı duruşuyla başlayan anmada, Baran Serhat'ın kendisinin besteleyip seslendirdiği şarkılar dinlendi, sinevizyon gösterimi yapıldı.
 
Baran Serhat'ın mücadele yaşamının anlatıldığı etkinlikte konuşan ESP temsilcisi, Baran Serhat'ın Türkiye ve Kürdistan birleşik devriminin inşacılarından biri olduğuna vurgu yaptı. ESP temsilcisi, "Baran Serhat, Kürdistani bir partinin temsilcisi olarak Rojava'da bu rolü üstlenen bir savaşçıydı. Bizler için Baran Serhat yoldaşın açtığı yol aynı gemilerin deniz fenerini takip etmesi gibi takip edilmesi gereken yoldur" dedi.
 
Türkiye ve Kürdistan mücadelesini birleştirmek, Baranlaşmak, her yerde, her anda nerede bir direniş, devrim var ise orada olmanın kendilerinin görevi olduğuna dikkat çeken ESP temsilcisi, "Hep umut yayan, umudu inşa eden bunu aynı zamanda örgütlü kılan, örgütlülüğü bir cüret kılan kişiliğe sahipti. Umudumuz var Rojava yanıbaşımızda duruyor. Umudumuz var Leyla Güven ve hapishanelerde açlık grevleri sürüyor. Selahattin başkanın dediği gibi bugün umudun yanında cesarete ihtiyacımız var, cesareti birbirimize bulaştırmaya ihtiyacımız var. Onların mücadelesini taşıyacağımıza söz veriyorum. Onlara söz veriyoruz, iki ülke birleşik devrimini zafere ulaştıracağız. Şehit namirin" diye konuştu.
 
Anmada konuşan HDP Van Milletvekili Muazzez Orhan, "Tıpkı onun söylediği gibi hayat ve devrim her yerde, umut dimdik ayakta" diyerek konuşmasına başladı. "Emperyalizme, sömürgeciliğe karşı devrim güçlerine karşı mücadelenin yüzyıllardır sürdüğüne işaret eden Orhan, "Bu tür saldırılar emperyalist güçlerin emellerini boşa çıkartan Türkiye-Kürdistan köprüsünü yıkmaya yöneliktir. Devrim ve özgürlük şehitlerinin bayrağını yere düşürmeyecek yoldaşları. Acımız büyük, öfkemiz büyük. Bu mücadele amacına ulaşıncaya kadar, Kürt halkı özgürlüğüne kavuşuncaya kadar bir adım geri atmayacağız. Özgürlük ve eşitliği bu dünyada hakim kılacağız" dedi.
 
Leyla Güven'in açlık grevini 139 gündür sürdürdüğünü hatırlatan Orhan, "Leyla Güven'in ve hapishanelerde süren açlık grevi direnişinin Rojava'da yürütülen direnişten farkı yok. Her ikisinin hedefi de halkların özgürlüğü, birleşik mücadelesidir. Asla bu mücadele bitmeyecek, bayrak yere düşmeyecek" diye konuştu.
 
Ardından söz alan HDK temsilcisi, "Direnerek yaşamını yitirenlerin bize bıraktıkları tarihsel en büyük miras Rojava'dır. Rojava'nın çocukları başta olmak üzere bu topraklar daha çok Bayramlar yetiştirecek" dedi. Bayram Namaz'ın bütün hayatını devrim mücadelesine adadığına işaret eden HDK temsilcisi, "Onu tanıyan herkes onda biraz öğretmenliği görmüştür. Kazandığı değerleri ve birikimleri yoldaşlarına taşıyan biriydi. Newrozlu zamanlardan geçiyoruz. Bayram Newroz ruhuna sahip bir yoldaştı. Şahadet haberini aldığımızda Leylaları düşündüm. Aynı ruhu taşıdıklarını gördüm. Açlık grevi ve Bayramların ruhları aynı, zaferleri de aynı olacak. Şan olsun onlara" dedi.
 
Anma Bayram Namaz'ın ailesi adına yapılan konuşmanın ardından "Şehit namirin" sloganıyla sona erdi.