24 Eylül 2024 Salı

Baran Serhat'ın ailesinin mesajı: Her daim yüreğimizde, yanıbaşımızda olacak

Anma törene mesaj gönderen Baran Serhad'ın ailesi, "Küçük aile olarak bizim acımız büyük, kaybımızda büyük. Ama büyük ailemiz sağolsun. Partisi sağolsun. Yoldaşları sağolsun. Bu bize güç veriyor. Düşmana inat ağlamadık, ağlamayacağız da. Boşluğunu dolduramayız. Her daim yüreğimizde, yanıbaşımızda olacak. Daima bizimlesin, daima seninleyiz" dedi.
Rojava'da Türk devleti ve çeteleri tarafından katledilen MLKP Merkez Komite Üyesi ve Rojava Temsilcisi Bayram Namaz (Baran Serhat) bugün Serekaniye'de son yolculuğuna uğurlandı.
 
Cenaze törenine Baran Serhat'ın ailesi de mesaj gönderdi.
 
Ailenin mesajı şöyle:
"Bugün sözün bittiği yerdeyiz. Acımız büyük, öfkemiz büyük. Bayram şehit düşmeden önce her gün aklımdaydı, aklımızdaydı. Sanki bir gün olacağını biliyorduk ama bu kadar erken beklemiyorduk.
Devrimci bir hayatı seçti, 30 yıl dolu dolu yaşadı. Ve bu uğurda can verdi. Yeri kolay dolmayacaktır.
 
Bayram deyince aklıma çocukluğumuzdan beri ilk gelen şey disiplin. Çocukken de çok disiplinliydi. İlkokul çağlarında bile ağırbaşlıydı. Hep kendinden yaş olarak büyüklerle oturup kalkardı. Liseyi bitirdikten sonra bir süre Antalya’da inşaat işlerinde çalıştı. Sınıf çelişkisini o zaman yaşadı, gördü. Girdiği sınavda üniversiteyi kazandı. Okumak için Tekirdağ’a gitti.
 
Birlik dönemini hapishanede karşıladı. Birlik için yoğun çaba harcadı. Müthiş bir coşkusu vardı hatırlıyorum. Bize coşkuyla anlatırdı. Her tutuklamadan sonra cezaevinden çıktı ve kaldığı yerden devrimciliğe devam etti. Her tutukluluğunda yoğun işkenceler gördü. Bize hep 'Korkunun kendisinden mi korkuyorsunuz, yoksa polis korkusu mu var' derdi. 'Yanağından bir kıl çekildiğinde çok acır, insan  belki dayanamaz acısına. Ona dayamazsın ama işkenceye dayanırsın. İnancın uğruna, davan uğruna dayanıyorsun ve düşmanı çaresiz bırakıyorsun' derdi. 
 
Hayatının 14 yılına yakını cezaevinde geçti. Çeşitli cezaevlerinde yattı. En son 2006’da 8 Eylül’de tutuklandı arkadaşlarıyla birlikte. 8 yıl hapis yattı. Cezaevinden çıktıktan sonra memlekete geldi, annemi, babamı, bizi gördü. Bizim için o gün bayram gibiydi. Sonra bir gece ansızın çıktı gitti. Rojava devrimine katıldı. Rojava devriminin parçası oldu. 
 
O süreçte haber alamadık kendisinden, hep merak ediyorduk. Merak ediyorduk ama oradaki mücadeleyi yakından takip ediyorduk. En azından sağlığının iyi olduğunu biliyorduk. Ama bir gün alçakça, hain bir pusu kurulup şehit düşeceği hiç aklımıza gelmezdi. Ben şahsen halen idrak etmiş değilim. Ailemde herkes öyle. Sanki yarın çıkıp gelecekmiş gibi. Sanki telefon edip bizim sorunlarımızla ilgilenecekmiş gibi. Buradayım, gitmedim, gitmiyorum diyecek gibi hissediyoruz.
 
Küçük aile olarak bizim acımız büyük, kaybımızda büyük. Ama büyük ailemiz sağolsun. Partisi sağolsun. Yoldaşları sağolsun. Bu bize güç veriyor. Düşmana inat ağlamadık, ağlamayacağız da. Boşluğunu dolduramayız. Her daim yüreğimizde, yanıbaşımızda olacak. Daima bizimlesin, daima seninleyiz."