23 Eylül 2024 Pazartesi

Batman'da kayıp yakınları Hrant Dink'i andı

Batman'da kayıpl yakınları 12 yıl önce katledilen Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'i andı.
İHD Batman Şubesi ve kayıp yakınları, "Kayıplar bulunsun, failler yargılansın" şiarıyla düzenledikleri eylemlerinin 425'incisinde 12 yıl önce katledilen Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'i andı.
 
İHD Şube binasında yapılan eyleme, ÖHD üyesi avukatlar, kayıp yakınları ve insan hakları savunucuları katıldı. "Kayıplar bulunsun failler yargılansın" pankartının açıldığı eylemde kayıpların fotoğrafları taşındı. Kayıp yakınları, eylemlerinde 19 Ocak 2007 tarihinde katledilen Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'i anarak faillerinin yargılanmasını istedi.
 
Eylemde konuşan İHD Şube Başkanı Devran Yıldız, Hrant Dink cinayetine dikkat çekerek, "Yakın tarihimizdeki bitmek bilmeyen kara lekelerin en büyüklerinden biri olan bu cinayete dair dava süreci ise bir Türkiye klasiği olarak yılan hikâyesine döndü, daha da dönmeye devam edecek gibi duruyor. Biz de umudumuzu kaybetmemeye çalışarak adaletin izini sürüyoruz, süreci takip ediyoruz, onun hatırasını yaşatmaya, derdini anlatmaya ve bu ülkeyi hep birlikte daha yaşanılabilir bir yere döndürmeye gayret ediyoruz. Başarabilecek miyiz, zaman gösterecek" dedi.
 
Yıldız'ın konuşmasının ardından beş dakikalık oturma eylemi yapıldı.