24 Eylül 2024 Salı

Bayram Namaz Dersim'de anıldı

ESP Dersim İl Örgütü, Rojava'da TSK ve desteklediği çetelerin saldırısında şehit düşen komünist Bayram Namaz'ı andı.
Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Dersim İl Örgütü, Rojava'da TSK ve desteklediği çetelerin saldırısında şehit düşen komünist Bayram Namaz'ı andı.
 
Anmanın yapıldığı salona Bayram Namaz'ın fotoğrafları asıldı. Anmada yapılan konuşmada, "Bıraktığı her tortu arkasında bıraktığı izi gösterir. Bayram Namaz'da öncü bir neferi görüyoruz. Bayram Namaz ile kararlılığı ile cüreti ile devrimci bir öncü. Gittiği her yerde iz bırakan, bileşik devrimin çizgisini amasız, fakatsız savunuyordu. Rojava'da gerici, faşist çetelere karşı mücadele ediyordu. Bizler açısından onun bayrağı bileşik devrimin bayrağı. Onun özgürlük ve sosyalizm bayrağını bizler devralacağız. Kürdistani komünist olan yoldaşa ona sözümüz devrim olacak" denildi.
 
'SOSYALİST YURTSEVERLİĞİN KAVRAMSALLAŞTIRILMASININ AKLIYDI'
 
Tanıyanlar ise Bayram Namaz'ı şöyle anlattı: "1986 yılında mücadeleye katıldı. 1991'de gözaltına alındığında Kürt ve komünist olarak çok daha ağır işkencelerden geçti ama başı dik çıktı. Onun komünist kişiliğine sinmiş insani yanını görme şansım oldu. Mücadeleye giren yoldaşları geliştirmek, mücadeleyi büyütmek onun göreviydi. Vanlıydı ama Karadeniz'i de hissederdi. Sosyalist yurtseverliğin kavramsallaştırılmasının aklıydı. Bir an bile durmaksızın açtığı yolda yürümenin kararlığını duymak gerekir."