23 Eylül 2024 Pazartesi

BES: Deprem değil tedbirsizlik öldürür

BES, İzmir'deki depremde hasar gören Karşıya Adliyesi ek binasında, halkın ve çalışanların güvenliği gözardı edilerek çalışmanın sürdüğüne dikkat çekti. 

Büro Emekçileri Sendikası (BES), İzmir depreminde hasar gördüğü halde çalışmaların sürdüğü Karşıyaka Adliyesinin ek binasının önünde açıklama yaptı. 

"Deprem değil tedbirsizlik öldürür" pankartının açıldığı eylemde açıklamayı BES İzmir Şube Başkanı Mustafa Güven okudu.

30 Ekim'de meydana gelen depremin sadece meskenlerde değil Bayraklı olmak üzere Bornova, Konak gibi İzmir'in birçok semtinde de kamu binalarında hasara neden olduğunu belirtti.

Bayraklı Adliyesi ve Karşıyaka Adliyesi'nin Çiğli'de bulunan ek binasının hasarlığı olduğunu kaydeden Güven, "Çiğli belediyesi uzmanlarınca yapıldığı söylenen inceleme sonucunda Karşıyaka adliyesi ek binası olan Çiğli'deki yerinde önemli bir hasar olmadığı yetkililere söylenmiştir. Ancak Çiğli belediyesi eski binasında kendi katlarında çalışma olmadığını dün itibari ile tespit ettik. Ama Karşıyaka adliyesine tahsis edilen katta adliye çalışanları çalışmaya devam etmektedir" dedi. 

Güven, şöyle devam etti: "Esas ihtiyaç olan bölgeye hizmet verebilecek daha büyük ve sağlıklı bir hizmet binasının bir an önce yapılarak Karşıyaka Adliyesine tahsis edilmesidir. Bugüne kadar Karşıyaka başsavcısı ile yaptığımız görüşmelerden anlaşıldığı kadarıyla Adalet Bakanlığına tahsis edilecek yeterli arsa olmasına rağmen tahsis edilmemesinin arkasında arsanın denize yakın olması, rantın çok büyük olduğunu düşündürmektedir. Gökdelenlere, AVM'lere arsa bulmakta hiç zorlanmayanlar söz konusu vatandaş ve emekçiler olunca kılı kırk yarmaktadırlar. Çiğli ve Karşıyaka halkı mağdur edilmekte, çalışanlar ise sağlıklı olmayan binalarda çalıştırılmaktadır."

Eylem, sloganların ardından sona erdi.