10 Ekim 2024 Perşembe

Bir kadını yakarak katletti, tutuklanmasına sitem etti: Ölen erkek olsaydı içeride olmazdım

Gamze Esen'i yakarak katleden Fatih Alp Ülgen, müebbet hapis cezasına çarptırıldı. "İyi hal" indiriminden yararlanmak için olayı dramatize eden Ülgen, "Ölen kadın değil erkek olsaydı ben şimdi içeride olmazdım" iddiasında bulunu. 

Aydın'da 20 Ocak 2020 tarihinde Gamze Esen'i üzerine benzin dökerek katleden Fatih Alp Ülgen yargılandığı davada müebbet hapis cezasına çarptırıldı. 

Gamze Esen'in katledilmesine ilişkin Nazilli 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın 6. duruşmasında, Fatih Alp Ülgen duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) yöntemiyle görüntülü olarak katıldı. Ayrıca, duruşmaya Ürgen'in avukatı Namık Kemal Karamercan ile Gamze Esen'in avukatı Zühre Genişel ve yakınları katıldı.

Davanın karar duruşmasında savcı mütalaasında, sanığın tutukluğunun devamı ve Ülgen'in yangın çıkartarak ölüme sebebiyet verme suçundan cezalandırılmasını istedi. Gamze Esen'in avukatı Zühre Genişel ise eldeki delillere göre sanık Fatih Alp Ülgen'in tasarlayarak ve canavarca kasten öldürme suçundan yargılanmasını istedi. 

Davaya tutuklu bulunduğu cezaevinden SEGBİS yöntemiyle katılan Ülgen'e, karar öncesi son sözü soruldu. Ülgen, her kadın katili gibi "iyi hal" indiriminden yararlanmak için bilinen sözleri kullandı. Hızını alamayan Ülgen, "Ölen kadın değil erkek olsaydı ben şimdi içeride olmazdım" dedi.

Sanığın dinlenmesinin ardından kararı açıklayan hakim, Fatih Alp Ülgen'i "yakarak öldürme suretiyle kasten öldürme" suçundan müebbet hapis cezasına çarptırdı. Hakim ayrıca kararın temyiz yolunun da açık olduğunu belirtti.